A Kuruc.info oknyomozása alapján hírportálunk a következő tények ismertetésével segíti a HírTV lagymatag riportereinek munkáját. Nem hagyott minket nyugodni a "gyilkos" Császti a HírTV Bruttó műsorában felelőssége teljes tudatában tett kijelentése, hogy nincs tudomása arról, hogy büntető ügyek lennének folyamatban végrehajtókkal szemben. Ehhez tudni kell, hogy az eljáró ügyészségek a végrehajtókkal szemben megindított eljárásokról folyamatosan tájékoztatják az MBVK-t, mert ilyen estekben az eljárás idejére fel kell függeszteni tevékenységüket és gondoskodni kell helyettes kijelöléséről, mert hát a népet valakinek folyamatosan nyúznia kell.

Előzmények:
A gyakorlatban ez nem így történik, mivel a kamarai irányítással működő végrehajtó "maffia" saját tagjait, akikkel folyamatos véd- és dacszövetségben vannak összefonódva (értsd: rengeteg pénzt keresnek, de a kamara vezetése és a haveri végrehajtók kicsit többet), mindenféle jogi csűr-csavarral, jelen esetben az "ártatlanság" (ha-ha) vélelmére hivatkozva nem függesztik fel a végrehajtót eljárás megindulása esetén, mint azt egy törvénytisztelő kamarának kellene, hanem megvárják a jogerős ítéletet, ami végrehajtók esetében törvényi rendelkezés alapján, kiemelt ügyként kezelve, gyorsított eljárásban születik (értsd: azért, hogy kevesebb ideig essen ki a munkából felfüggesztés miatt, amit ugye mulasztásos törvénysértő módon nem rendelnek el). Persze erről csak azokban az esetekben lehet szó, amikor a haveri végrehajtó kimosdatása nem sikerül, illetve pénzben sem tudják megvásárolni az ítéletet, vagy nem haveri bíró jár el ügyükben. A jogerős ítélet után indítanak egy - egyébként látszólagos - fegyelmi eljárást, amiben azt vizsgálják, hogy indokolt-e a felfüggesztés, majd megállapítanak valamit és nem, vagy csak nagyon rövid időre vonják ki a havert a forgalomból. Oknyomozásunk során utána jártunk és összeszedtük, hogy mégis melyik végrehajtó áll büntetőeljárás alatt. Fel kell hogy tűnjön mindenkinek, hogy az eljárás alá vont, illetve jogerősen elítélt végrehajtók zöme kamara közeli, vagyis valamilyen meghatározó tisztséget tölt be ott. Meglátásunk szerint ők azért kerülnek szembe ügyködésük során gyakrabban a törvénnyel, mert pozíciójuk miatt törvények felettinek érzik magukat, úgy gondolják, bármit megtehetnek, mert úgyis megússzák politikai kapcsolataiknak és az ellopott millióknak köszönhetően...
A bűnöző végrehajtók listája
Zoom
Andresin Konstantin: Korábban évekig a Kamara Számvizsgáló Bizottságának elnöke volt, tehát haver, mert neki nem kellett észrevennie az okoskodást, vagy elsimítani az ügyeket, ha valami kiderült. Őt a Csongrád Megyei Bíróság első fokon hivatali visszaélés miatt fél év börtönre ítélte, aminek végrehajtását másfél évre felfüggesztette. Másodfokon a bíróság végül pénzfőbüntetésre ítélte jogerősen. A nyomozószervek ezen felül úgy gondolják, hogy sikkasztás miatt is nyomozgatni kell ellene. Folytatjuk...

Krejniker Miklós
Krejniker Miklós, a Kamara elnöke. Annak ellenére, hogy kamarai "elfoglaltságai" miatt már régóta nem látott adóst és megbízható tartós helyettes garázdálkodik helyette (ne féltsétek, a lóvét azért megkapja), nyomozati szakban van vele szemben eljárás hivatali visszaélés, hamis vád, sikkasztás, hatóság félrevezetése, különleges személyes adattal való visszaélés (ilyet majd keresünk róla és jól visszaélünk vele, csak mi nem hivatalos személyként...) garázdaság (ezt megírtuk korábban) és rágalmazás miatt. Ezt is folytatjuk...
Tóth Dénes a Kamara (fegyelmi) vizsgálója. Bírói szakban folyik ellene eljárás kényszerítés miatt, első fokon volt iskolatársa Szobotka Helga felmentette bizonyítottság hiányában, ami azt jelenti, hogy történt bűncselekmény, azt feltehetően ő is követte el, de a jelen esetben "haveri" bíróság ezt nem találta kellően bizonyítottnak. Szerencse, hogy még hátra van a másodfok, amit a várakozások szerint új eljárás fog követni, ahol már a "haveri" bíró nem vehet részt az eljárásban és a korábbihoz hasonló részlehajtás valószínűsége is csökken. Bízzunk a magyar i-gazság-szolgáltatásban...
Schadl György, a Kamara oktatási referense. Most Budaörsön garázdálkodik, korábban Tóth Dénes és Radics Csaba helyettese volt (no comment). Mivel Tóth Dénes vádlott-társa, erről most nem kell többet írni.

Radics Csaba bűnlistája sem rövid, ez a „méltóságos” és „tiszteletteljes” cigány végrehajtó a Kamara revizori csoportvezetőjeként fejti ki "áldásos" tevékenységét. Jelenleg bírósági szakban van egy kis két rendbeli hivatali visszaélés, amiben február 1-én napoltak el vádlott-társa, Markovics János „betegsége” miatt. Az új tárgyalás 2013. április 24-én és 26-án lesz ugyanott. A Kuruc.info kiderítette, hogy a tárgyaláson hamis tanúzás várható. Terveik szerint eredetileg a „gyilkos” Császti jelent volna ott meg és kifejtette volna, hogy méltóságos Radics vajda tökéletesen és szabályosan járt el, ezt kérem, így kell csinálni. Végül aztán a mostanában ért médiatámadások miatt (fáj az igazság?) inkább a korábban bíróként dolgozó Prirka György megy oda és mondja, amit a gyilkosék a szájába adnak. Ha most azt mondja, hogy Radics vajda szabályosan járt el, akkor hamisan tanúzik (inkább ő, mint Császti, nem?). Ha azt mondja, hogy ez kérem így nem volt jó, Radics vajdát elítélik.

Nézzük, miről is beszélünk, mert még mindig nem tudjuk, mit is csinált a Radics vajda. Jelenleg kétrendbeli hivatali visszaélés miatt áll bíróság elé. Az egyik rendbeli azt takarja, hogy Zugló egyik felének végrehajtójaként felhívta Zugló másik felének végrehajtóját Markovics Jánost, akinek egyébként állandó helyettese. Tette ezt azért, mert az egyik barátja, a Kuti Trans tulajdonosa végrehajtást kért a Zsótér Transra, aki egyébként konkurenciája. Mivel Radics akart ebben az ügyben eljárni, megkérte Markovicsot, hogy adja át az ügyet, hogy saját nevében eljárva megszívathassa az adóst. Meg is tette. Ehhez tudni kell, hogy irodák között ügyet átadni nem lehet. Az állandó helyettes a végrehajtó tartós akadályoztatása esetén saját nevében, de az eredeti végrehajtó neve alatt járhat el. Markovics ekkor nem volt akadályoztatva és a vajda teljesen átvette az ügyet. Mondanom sem kell, arra hivatkoztak, hogy egyesítették a folyamatban lévő ügyeket, de ez irodák között nem lehetséges. Már ha persze ismerjük a törvényt... Markovics is vádlott ugyan ebben az ügyben, természetesen. A vajdával szemben második rendben azt hozták fel, hogy egy foglalásra kiérkezve az adós igazolta a tartozás kiegyenlítését. Radics ez után, arra hivatkozva, hogy ő végrehajtó, követelt 80.000 forintot eljárási díjként. Mivel az adós ezt megtagadta, lefoglalt egy a helyszínen található, rendszám nélküli, külföldről behozott, honosítás előtt álló Mercedes-t. Az adós hiába igazolta két tanús papíron, alváz- és motorszám alapján, hogy nem az övé az autó, a vajda megmutatta, hogy ki a végrehajtó és elvitette. Mert az iskolázatlan baromnak a két tanúval igazolt szerződés nem számított, a rendszám nélküli autó egyébként is csak egy darab vas, aminek nincs értéke, ezért sem vezetett rá ilyesmit a jegyzőkönyvekre. Később, mikor kiderült, hogy elkúrta, az autót visszaszállítani nem tudta, mert eltűnt.
Jó cigány szokás nem? A haragossal hatósági igazolvány mögé elbújva elbánni. Radics végrehajtóval ezzel még nem végeztünk, hiszen nyomozati szakban van még több ügye. Többek között zaklatás, becsületsértés, további hivatali visszaélés, sikkasztás. Most írjuk azt, hogy folytatjuk? Biztosan.
Tóth Ákos önálló bírósági végrehajtót a Miskolci Törvényszék 10.B.1655/2011. számon hozott első fokon elmarasztaló ítéletet hivatali visszaélés, hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás miatt.
A vádirat szerint a végrehajtó M. József lefoglalt cégének, amelynek többek között egy 60 szobás szállodája is volt a Zsóry-fürdő közelében, üzletrészét egy 2008 decemberében megtartott árverésen, alig félmillió forintért értékesítette egy ismerősének. Biztos ami biztos, a licitre senkit, csak a vevőt engedték be.
Markovics János a Kamara fővárosi küldöttje, a Legfelsőbb Bíróság mellett működő Végrehajtói Fegyelmi Bizottság tagja. Vele szemben a Fővárosi Törvényszék 212.B.26502/2011. számú ügyben, hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás miatt rótt ki első fokon 2 év börtönt, 4 évre felfüggesztve, amit a másodfok 2 millió forint pénzfőbüntetésre változtatott. A továbbiakban nyomoztak ellene hivatali visszaélés, jó hírnév megsértése, sikkasztás miatt.
Ebben a történetben a végrehajtó gyakorlatilag ellopott egy árverésre kiírt autót. A történet a szokásos. Az autóra kiírt árverés előtt kihirdette az ott megjelenő érdeklődőknek, hogy az árverés elmarad. Ez után zárt ajtók mögött, röhejes összegért elmutyizták az autót, majd írtak hozzá jegyzőkönyvet. Csakhogy minden szabályosnak tűnjön, meg is hirdették annak rendje módja szerint. Ott cseszték el a dolgot, hogy az egyik érdeklődő egy ügyész volt, akinek feltűnt, hogy bár elmaradt az árverés, az autó elkelt és a jegyzőkönyv is rendben van. Látszólag. Jeles végrehajtónk jelenleg külföldön bujkál, ki tudja, hogy látjuk-e még valaha?
Kis Gábor Béla Markovics János helyettese. Az ügy ugyanaz, a büntetés is. Osztozik főnöke sorsában. Nála még azt lehet hozzáfűzni, hogy bár büntetőeljárás alatt állt, mint megbízható káder, további végrehajtók helyettesítésével bízták meg.
Merényi Ferenc önálló bírósági végrehajtó jelenleg nem szív szabad levegőt, mert házi őrizetben van sikkasztás miatt. A szerencsétlen balf@sz az adósok által befizetett pénzeket tároló letéti számlát csapolta meg, csak kicsit lebukott vele. Még oknyomozunk...
Némethyné Erdősi Krisztina önálló bírósági végrehajtó ellen a Központi Nyomozóiroda Szegedi Regionális Osztálya folytat nyomozást hivatali visszaélés és egyéb bűncselekmények miatt. Ő volt, akit Szabó Péter önálló bírósági végrehajtó halála után először tartós helyettesnek, majd önálló bírósági végrehajtónak neveztek ki kb. fél éve. Valami itt sem stimmelhetett, mert kinevezésének körülményeit is vizsgálják.
Berki András önálló bírósági végrehajtó helyettese volt Némethyné, de egyben bűntársak is voltak. Szerintünk kettőjükről is fogunk még írni.
Kovács István önálló bírósági végrehajtóval szemben rágalmazás miatt folyik büntetőeljárás bírói szakban. Ő az a holló, aki kivájja a másik holló szemét, mert egy végrehajtó társával szemben követte el, amit elkövetett. Folyt. köv.
Szabó Károly önálló bírósági végrehajtó Kovács István önálló bírósági végrehajtó mellett áll a vádlottak padján.
Fodor Tamás önálló bírósági végrehajtó a Kamara informatikai szakreferense. Ő is rágalmazás miatt áll a vádlottak padján.
Marada Gábor önálló bírósági végrehajtó hivatali visszaélése szintén bírói szakban van, a körülményeket Radics vajdánál már leírtuk. De neki volt egy korábbi ügye is, amiből kimosták. Történt ugyanis, hogy ennek a macsó végrehajtónak megakadt a szeme egy formásabb adós hölgyön. Mivel egyéb lehetősége nem volt hanyatt dönteni, felajánlotta neki, hogy ha gerincre vághatja, elintézi, ne kelljen fizetnie. Persze, hogy lebukott a magát fél(férfi)istennek hívő szakbarbár. Csak úgy tudta megúszni az ügyet, hogy egy Szilveszter nevű, korábban szintén végrehajtóként ügyetlenkedő személy "intézett" neki horvát pecsétet az útlevelébe, így igazolva alibit a zaklatás idejére. Így kell újabb bűncselekmény elkövetésével egy korábbit leplezni. Reméljük, legközelebb nem lesz ekkora szerencséje.
Megyeri Zsolt Radics Csaba helyettese. Bár nincs képünk róla, valószínűleg ő is cigó. Vele szemben jelenleg nyomozati szakban van többrendbeli, folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés és közokirat-hamisítás miatt indított ügy.
Mint látható, az eddigi oknyomozásunk eredményeként, kb. 170 végrehajtó kb. 10 százaléka bűnöző. Ha figyelembe vesszük a sünök által gyakran emlegetett látenciát, a korrupciót és a fel nem derített eseteket, nagyon riasztó szám jön ki. Az ember, pláne ha szerencsétlen még végrehajtó is, gyarló. Egy erős, törvénytisztelő kamarai vezetéssel ezek a dolgok sokkal kisebb számban fordulnának elő. De hát, a mondás is úgy szól, hogy a fejétől bűzlik... Mint láthatják, a lista távolról sem teljes és sok esetben hiányos, az egyes végrehajtók által elkövetett bűncselekmények kifejtése hiányzik. Rajta vagyunk, amint tudjuk, pótoljuk. Előzetesen annyit, hogy a végrehajtók jellemzően a letéti számlájukkal játszanak (sikkasztás), a lefoglalás során, némi készpénzért, vagy szexért cserébe nem vesznek észre lefoglalható ingóságokat a lakásban (persze csak a tehetősebbjénél), meghamisítják a jegyzőkönyveket (ez a hivatalos személyként elkövetett közokirat hamisítás), mutyizási, vagy kiszúrási céllal ügyeket vesznek el egymástól, hogy kicsit jobban zsírosodjanak (hivatali visszaélés), különböző indíttatásból (anyagi, szexuális) ügyeket tussolnak el (ez is hivatali visszaélés) stb. A Kuruc.info nem hagyja, hogy a zsidóbérenc média tovább védje a kisemberek kisemmizőinek seggét!
(Kuruc.info)
A végrehajtó maffia további ügyei: