Rátámadtak négy köcsögre Torinóban, a támadók ugyancsak négyen voltak, a rendőrség elfogta őket.
"Vegytiszta homofób támadás történt vasárnapról hétfőre virradóra a torinói Valentino parknál" - írja a Repubblica.it. A négy ferde hajlamút kipécéző négy támadó először a lap szerint durva megjegyzésekkel illette őket (pedig csak egy ténymegállapítás hangzott el: "ezek itt buzik"), majd követni kezdték őket, végül szíjjal kezdték fegyelmezni őket. Az egyik közeli mulatóban a piemonti buzi "szépségversenyt" tartották aznap éjjel, innen tértek haza hajnali három körül a repedtseggűek.
Zoom
Ez nem Torinóban volt, hanem nálunk, a Balaton Soundon
A támadáshoz riasztották a rendőrséget, akik három járőrkocsival érkeztek a helyszínre, és elfogták a támadókat, akik ellen feljelentés is történt. Az áldozatoknak nyolc napon túl gyógyuló sérüléseik vannak: monokli, szíjnyomok, zúzódások, ütések, rúgások nyomai.
A torinói ratyiszervezet, az Arcigay Turin elnöke, Marco Giusta a lapnak azt mondta, nagyon aggódnak, mert a városban "változóban van a melegekkel szembeni hangulat", és a vasárnapi eset nem is egyedi. Giusta más esetek is említ: egy Beethoven fesztivált követően a királyi kertekben kővel dobáltak meg "melegeket", egy "párt" pedig amiatt ért inzultus a Vittorio téren, mert kéz a kézben sétáltak. A rendőrség együttműködése és tudatos fellépése azonban - hangsúlyozza az aktivista - teljes mértékben kielégítő, ez esetben is azonnal közbeléptek, "jelezve, hogy tisztában vannak a történtek súlyával".
(HVG korrigálva)