Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője 2015. november 23-án vezérszónoki felszólalásában úgy fogalmazott, hogy "Sneider Tamás 2010-es, Vona Gáborról szóló mondatának értelmezését sem várhatjuk tőlük (ti.: a Jobbiktól - a szerk.), mely szerint Vona Gábor valószínű még maffiózókkal is kellett, hogy jóban legyen".
Zoom
Az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke jogi útra terelte az ügyet, amely folytatásaként a mai napon elektronikus levelet kapott a KDNP politikusától:
Tisztelt Alelnök úr!
Kedves Képviselőtársam!
A Fővárosi Törvényszék ítéletének megfelelően bocsánatot kérek hogy megsértettem a jóhírnévhez való személyiségi jogát. Szeretném kifejezni ezzel kapcsolatos sajnálatomat.
A 2015. november 23-án elhangzott beszédem többi (a szocialistákat érintő - a szerk.), Ön által nem kifogásolt részét továbbra is fenntartom.
Munkájához további sok sikert kívánok!
Üdvözlettel:
Hollik István
Az Országgyűlés jobbikos alelnöke a Fb-oldalán reagált:
Amennyiben a bocsánatkérés őszinte, úgy azt elfogadom. Szeretnék továbbra is a magyar állampolgárok képviseletére koncentrálni, viszont a személyemet támadó ócska hazudozásokkal kapcsolatban a jövőben is jogi úton veszek elégtételt.
Ezért kellett az Európai Parlamentnek felfüggesztenie Ujhelyi István mentelmi jogát, és ezért kért most bocsánatot Hollik István is.
(Kuruc.info)
Holliknak nagyon nem megy: