2017. június 14-én ausztriai imámok nyilatkozatot adtak ki, melyben arról hazudoztak, hogy az iszlám a béke vallása, az Iszlám Állam terroristái eltorzították az iszlámot, és hogy az iszlám szerint egy embert megölni olyan, mint az emberiséget megölni. Az ausztriai fősodratú média persze egyből minden felületen lehozta ezt a nyilatkozatot, hiszen az megfelelt a polkorrekt mondanivalónak (narratívának).

"Osztrák" imámok - látszólag a terrorizmus ellen
Nem elemzem az egész nyilatkozatot, csak kiemelem a két legarcátlanabb hazugságot, valamint megadom a cáfolatokat, hogy a ravasz muszlimok az átlagemberekkel ne tudják a bolondját járatni:
„Ausztriai imámok nyilatkozata a szélsőségesség, az erőszak és a terror ellen”
(Deklaration der Imame in Österreich gegen Extremismus, Gewalt und Terror)
A teljes nyilatkozat ide kattintva olvasható német nyelven: Deklaration im Wortlaut
1. állítás
„Ha valaki egy embert megöl, az olyan, mintha az egész emberiséget megölte volna! És aki egy embernek az életét megmenti, az olyan, mintha az egész emberiséget megmentette volna! (Korán 5:32)”.
(Wenn jemand einen Menschen tötet, so ist es, als habe er die ganze Menschheit getötet! Und wer einem Menschen das Leben rettet, so ist es, als habe er die ganze Menschheit gerettet!‘ (Koran 5:32)
Cáfolat
Ezt a hazugságot úgy hívják, hogy kitman (hazugság, részek kihagyásával), ugyanis a Korán 5:32-ben szó sincs olyasmiről, hogy az emberi élet mindenkor sérthetetlen lenne.
2. állítás
„Ezek az Iszlám Állam-terroristák visszaélnek békés iszlám vallásunkkal, hogy politikai céljaikat elérjék”.
(Diese IS-Terroristen missbrauchen unsere friedliche Religion Islam, um an ihre politischen Ziele zu gelangen)
Cáfolat
Végül pedig néhány hasznos kapcsolódó anyag: