Alföldi egyik alkotása - ilyen "művészet" való
a Nemzetibe a Fidesz szerint
L. Simon László, a kulturális bizottság fideszes elnöke szerint nem Alföldi menesztése most a legfontosabb kérdés.
Mint ismeretes, Réthelyi Miklós miniszterjelölt keddi meghallgatásán Novák Előd állítólag Alföldi Robertának nevezte a Nemzeti Színház homokos főigazgatóját, és arról kérdezte a leendő minisztert, milyen határidővel meneszti a színház éléről az aberrált antimagyart.
Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának leendő vezetője a jobbikos képviselőnek úgy válaszolt, át fogják tekinteni a nagy kulturális intézmények működését, vezetőik kinevezésének körülményeit és munkáját. Az Index kérdésére szóvivője útján azt üzente, az az irányadó ebben a kérdésben, amit a bizottsági meghallgatáson mondott, ennél bővebben nem kíván nyilatkozni. Így vélekedett Szőcs Géza erdélyi magyar író, aki a tárca kulturális területért felelős államtitkári posztjának várományosa (neki külön gratulálunk), valamint Halász János, a minisztérium leendő fideszes parlamenti államtitkára is.
L. Simon László, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának fideszes elnöke a lapnak azt mondta, a Fidesz tavaly megjelent Minőség a kultúrában című tanulmányában "a művészi szabadság és a művészeti intézmények szabadsága mellett foglalt állást" (de az is lehet, hogy véletlenül az SZDSZ programjából olvasott fel Simon úr - a szerk.). Úgy véli, Novák Előd méltatlan helyzetbe hozta a miniszterjelöltet és az egész bizottságot, amikor Robertának nevezte a Nemzeti vezetőjét, viselkedését pedig messzemenően elítéli. (Az persze nem méltatlan, hogy trágár, pornográf, "tündérkurvás" és más kultúrazüllesztő zsidó darabok futnak folyamatosan a Nemzetiben, ami elvileg a keresztény Magyarország színháza kellene, hogy legyen.)
L. Simon László nem tudja, honnan veszi a Blikk azokat az információkat, hogy Alföldinek már a jövő évadban felajánlják a lemondás lehetőségét, utódja pedig Rudolf Péter, az Új Színház művésze, Vidnyánszky Attila, a debreceni Csokonai Színház igazgatója, vagy Huszti Péter, a Madách Kamara egykori vezetője lehet. Úgy véli, "akkor, amikor a közművelődési intézmények finanszírozásában komoly problémák vannak, amikor a szocialista kormány normatívaelvonása miatt lassan nem tudnak bért fizetni a múzeumokban, nem az a legfontosabb kérdés, hogy Alföldi Róbert maradhat-e Nemzeti Színház főigazgatója".
Réthelyi egyébként a bizottsági meghallgatáson azt mondta, "a kultúrára fordítható közpénzek felhasználásánál az ideológiát és a pártpolitikát igyekszik majd figyelmen kívül hagyni, a forráselosztásnál a tárca csak a művészi és nemzeti érdekeket fogja figyelembe venni".
Tehát nyugodtan folytatódhat a zsidó "művészet" tobzódása, s talán még új forrásokat is elkülönítenek buzi- és keresztényellenes propagandára.
(Index nyomán)
Kapcsolódó (fideszesek figyelmébe):
Korábban írtuk: Alföldi Roberta szélnek eresztését szorgalmazta Novák

Alföldi "Roberta" kirúgását szorgalmazta a parlamentben a jobbikos Novák Előd Réthelyi Miklós nemzeti erőforrásokért felelős miniszter meghallgatásán - derül ki a Napi Ászból.
Mint ismeretes, megkezdődtek a miniszterjelölti meghallgatások a parlamentben - Réthelyi Miklós nemzeti erőforrásokért felelős miniszter felügyeli majd a kultúrát is. A Semmelweis Egyetem professzora kifejtette, a minisztériumában magasabb szintre került a kultúra képviselete.
Ezt követően azonban az ellenzéki képviselők kérdései között Novák Előd, a Jobbik alelnöke megjegyezte, a legsürgetőbb kérdés szerinte Alföldi eltávolítása lenne a Nemzeti Színház éléről.
Megemlítette, hogy csak Alföldi legutóbbi botrányára kell gondolni, amikor a drogbűnöző Stohl mellett állt ki. Arra utalt, hogy Stohl András színész ittasan és kábítószer hatása alatt okozott balesetet, de ezután is a társulat tagja maradhatott - adja hírül a Napi Ász.
A jobbikos politikus felszólalása után L. Simon László, a bizottság fideszes elnöke mértéktartásra szólította fel Novákot, amiért az Alföldi Róbert keresztnevét Robertaként említette - a jobbikos azonban félrehallásra hivatkozott.
Később a Napi Ásznak elmondta: lehet, hogy Robertát lehetett hallani kiejtéséből, de ő "nem a művész másságára gondolt". Igaz, ha azt is akarta volna mondani, amit hallottak, Alföldinek nem kell amiatt megsértődnie - közölte Novák Előd a Napi Ászban.
(Napi Ász - Ma.hu nyomán)