Gyakran fölemlegetik, főleg blogokon, hogy 1991-ben még egy erotikus lap főszerkesztője volt, most pedig már a gyerekek védelmében szabályozná a médiát. Hogyan tudja ezt a húsz évvel ezelőtti állást beilleszteni a szakmai önéletrajzába? - ez a kérdés is szerepelt abban az Index-interjúban, melyben  a fideszes Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság fideszes elnöke portálunk betiltásáról értekezett.


Szalai szerint itt nem másról van szó, mint "folytonosságról":
"Húsz év közéleti tevékenység után csak ennyivel tudnak piszkálni. Mindössze egyetlen számról volt szó, ráadásul, ha mint a médiahatóság elnöke korhatár-besorolással kéne ellátnom ezt az 1991-es lapot, legfeljebb 16-os karikát raknék rá. De mi korunkat megelőzve, már akkor is gondoltunk a kiskorúak védelmére, hiszen szabályozás nem volt, mi mégis fóliázva engedtük árulni a lapot. Tehát én a felhozott példával kapcsolatban inkább a folytonosságot látom a médiatanács elnökeként."
Mint ismeretes, ez a némber hivatott eldönteni - méghozzá valamiféle erkölcsi magaslatról -, hogyan kellene "szabályozni" azt, amit látunk, hallunk és olvasunk.
Vigyázat, nem biztos, hogy tetszeni fog a látvány, ha tovább görget - újabb komoly bizonyítéka Szalai ízlésének.




(Képek: Pilu blog)