Felmentette tisztségéből Alföldi Róbert (volt) színházigazgatót Réthelyi Miklós. A nemzeti erőforrás miniszter csütörtökön rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be döntését. Réthelyi elmondta: Alföldi munkássága eddig sem a magyar kultúrát szolgálta, azonban az a lépése, hogy Erdély elszakítását a nemzet színházában ünnepelte volna meg, egyértelművé tette, hogy halaszthatatlanul új embert kell keresni a Nemzeti élére. A felmentés máris érvénybe lépett, részletek alább.

Ugyan már, kedves olvasó, tényleg elhitte?
Ha tényleg forradalmár (vagy legalább csak magyar szívű) lenne a Fidesz-kormány és tényleg a magyar érdeket tartaná szem előtt, Réthelyinek első dolga kellett volna hogy legyen ennek a buzeráns zsidónak a szélnek eresztése, a főváros és a kulturális élet visszavételének első lépéseként. Nem tette, ahogy a mostani botrány után sem teszi. Ezen "mulasztásokból" pedig nem nehéz kitalálni, kiknek is a pártja a Fidesz.
(Elnézést kérünk azon naivabb olvasóktól, akiket egy pillanatra megörvendeztettünk narancsköd-oszlató álhírünkkel.)
Friss: Így reagál a forradalmi kormánypárt:
Egyelőre nem tervezi a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, hogy visszavonja a Nemzeti Színház főigazgatójának megbízatását, és nincs napirenden vizsgálat indítása sem Alföldi Róbert legutóbbi botránya ügyében - írja a Magyar Nemzet.
A lap szerint egyelőre nem remeg a főigazgató széke, a tárca most a jövő évi költségvetés előkészítését "előrébb való feladatnak tartja a személyi kérdéseknél" (mintha bármi köze lenne a kettőnek egymáshoz, s nem tudnának költségvetést készíteni, ha kirúgnának egy magyargyűlölő senkiházit - a szerk.).
(Híradó nyomán)
Kapcsolódó anyagok: