Érdekes tankönyvet osztottak ki a szaúdi középiskolákban. A diákoknak csonkolást tanítanak bennük, valamint a zsidók és homokosok kiirtásának szükségességéről olvashatnak e könyvekben - adja hírül a The Daily Mail.
Olyan tankönyveket osztottak szét a szaúd-arábiai iskolásoknak, amely fényképekkel illusztrálva mutatja meg, hogyan kell a saríának megfelelően levágni egy tolvaj lábát. A szaúdi kormány által nyomtatott könyvek azt is elmondják a tanulóknak, hogy a zsidókat ki kellene irtani, a homokos fajtalankodás pedig halállal büntetendő.

Sok lábas cigányunk nem maradna, ha itt is bevezetnénk e büntetést
A könyv egy példányát a washingtoni Öbölbeli Kapcsolatok Intézete szerezte meg, akik figyelmeztettek, hogy fontos felhívni a figyelmet a dzsihádista hangnem eldurvulására. A könyveket 9-10. osztályos középiskolások kapták meg. Annak ellenére történt mindez, hogy a szaúdi kormány korábban ígéretet tett, hogy megtisztítja a könyveket a "szélsőséges megjegyzésektől".
A tankönyveket egyébként a 2010–11-es tanévre adták ki, arabról pedig az intézet fordította le őket. Amerika diszkréten érdeklődött a szaúdi követségen az ügy felől, de válaszra sem méltatták őket.

Ima egy szaúdi iskolában
"Öld meg a zsidót!"
A könyvben egy helyen például ez áll: "Az ítélet napja addig nem jön el, amíg a muszlimok meg nem küzdenek a zsidókkal, és meg nem ölik őket. Egy zsidó van a hátam mögött, gyere, és öld meg!"
A ferde hajlamúak meggyilkolását pedig azért szorgalmazza a tankönyv, mert, mint írják, veszélyt jelentenek a társadalomra.
Ezek fényében talán nem nálunk kellene ajvékolni üldöztetésről, antiszemétizmusról és egyebekről, miközben egy hétig hanukáznak, és még a buziolimpiát is itt szervezik meg két felvonulás között...
Őket nem akarják megdemokratizálni
A szaúdi abszolút monarchia az Amerikai Egyesült Államok régi szövetségese (de Izraelnek is tesz olykor kedves gesztusokat, például elítélte a honvédő Hezbollah működését), mely rengeteg olajjal és igen komoly katonai erővel bír, ráadásul ellenségesen viszonyul a feltörekvő Iránhoz (a WikiLeaks által nyilvánosságra hozott amerikai külügyi iratok szerint Abdullah szaúdi uralkodó több alkalommal is arra biztatta az Egyesült Államokat, hogy "vágja le a kígyó fejét", azaz indítson katonai támadást Irán ellen, és semmisítse meg annak atomprogramját), ezért a fentiek a legkevésbé sem zavarják az Afganisztánban és Irakban oly lelkesen "demokratizáló" jenkiket...
Obama és Abdullah:


Meg is hajol előtte (amiből később kisebb botrány lett Amerikában):

(Kuruc.info - The Daily Mail - Mindennapi nyomán)