Tisztelt Közgyűlés!
A köztársasági elnöki felhívás alapos indokot teremt arra, hogy pár gondolattal megidézzem Önök elé azt a kettős mércét, mely a közbeszédet jellemzi, mely a politikai döntéshozatalt áthatja, melyet oly magas hőfokon alkalmaz a magyarországi média és a politikusok egy része.
Úgy gondolom, az előterjesztett nyilatkozat méltó bizonyítéka a kettős mércének.
Persze Önök szokás szerint majd azzal vádolnak, hogy méricskélem a fájdalmat és a bűnt zsidó és nem zsidó között, de ez legyen az Önök problémája, ha nem értik, vagy nem akarják megérteni, hogy miről beszélek.
Vak az ki nem látja, hogy jó ideje, hol erősebben, hol gyengébben, gazdasági és politikai érdekből előhúzzák az antiszemita kártyát, a nemzetben gondolkodó magyarokra skarlát betűként kívánják rásütni azt.
Nagyon sajnálom, hogy a köztársasági elnök, ki első polgára az országnak, ezen szirénhangoknak engedve élen jár a kettős mérce alkalmazásában, s túllihegve a megélhetési rettegőket, az Alaptörvényre való hivatkozással rá kívánja erőszakolni a Veszprém megyei Közgyűlésre az állásfoglalást.
Tisztelt Közgyűlés!
Amit a köztársasági elnök kíván a megyei közgyűléstől az nem más, mint a kollektív bűntudat elmélyítése, önostorozás.
Emlékeznek még a Hanákné-ügyre?
Emlékeznek, hogy milyen rágalomhadjáratot zúdítottak az akkori kormányra, milyen mocskos módszerekkel próbálták besározni a magyarságot?
Utólag kiderült, hogy az egész hazugság volt, egy beteg elme szüleménye.
Persze a bocsánatkérés az elmaradt.
Engedjék meg, hogy friss példaként említsem a nagykanizsai gyalázkodó feliratokat, mely esetben ismét farkast kiáltott a kisebbség védelmére szakosodott sajtó és politika. Azonban napok alatt kiderült, hogy a helyesírási hibáktól hemzsegő feliratokat egy cigány firkálta a falakra...
Vagy említhetném a 70 éves megvert zsidó esetét és az azt követő médiahadjáratot. Itt is kiderült az igazság, hazudott a sztori érdekében a riporter. A nyugalmazott főrabbi inzultálása okán gerjesztett média és politikai felhajtás úgy gondolom, legalább annyira megtervezett, mint Szili Katalin szemkönnyes esete a köteles beszéddel.
Ebben a formában, ilyen tartalommal nincs értelme a köztársasági elnök által kért állásfoglaláshoz való csatlakozásnak.
Nagyon sajnálom, hogy a kormánypárt, ha érdekei úgy kívánják szintén a kettős mérce fegyveréhez nyúl.
Az elmúlt pár évben számtalan ennél súlyosabb ügy borzolta a kedélyeket, de a Fidesz egyik alkalommal sem gondolta úgy, hogy ilyen magas szinten exponálnia kellene magát.
Önök hallgattak, mikor súlyos börtönbüntetésre ítélték koholt vádak alapján a temerini fiúkat.
Hallgattak, mikor Olaszliszkán a saját gyermekei szeme láttára lincselték meg a cigányok Szögi Lajost.
Hallgattak, mikor az enyingi cigány maffia meggyilkolta Marian Cozmát.
Tagadják a cigánybűnözés létét, mikor cigánybűnözők gyilkolják szórakozásból az idős magyarokat.
Önök elhallgatják a „senkit nem hagyunk az út szélén” szlogenbe belepusztulókat, a végrehajtók által halálba üldözötteket.
Önök nem álltak ki a „kiirtanék mindent keresztényt” hitvallás ellen, mikor az elhangzott Karácsony este a Tilos Rádióban.
Önök hallgattak, mikor egy zsidó szerint „a magyar genetikailag alattvaló”, „dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot”, továbbá: „se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van, legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire”.
Önök akkor sem szóltak, mikor egy 12 éves gyereket összevertek a cigányok az egyik kisváros katolikus egyház által fenntartott általános iskolájában, csak azért, mert az édesanyja a Jobbik önkormányzati képviselője.
Illetve lehet, hogy nem hallgatnak, de az orr alatt való mormogást nem halljuk...
Amennyiben feltett szándékuk, hogy nevetség tárgyává kívánják tenni magukat, abban az esetben támogassák nyugodt szívvel a köztársasági elnök kezdeményezését.
Amennyiben van még Önökben némi önbecsülés, akkor beemelik a „hitvallásba” a módosító javaslataimat.
Orbán Imre
Jobbik Magyarországért Mozgalom
Veszprém megyei Közgyűlés
A közgyűlés behódolását innen töltheti le.
Orbán Imre módosító javaslatai itt olvashatók.