Ilyen még nem volt a bűnüldözés történetében: szembesítés közben a gyilkos fejére szórták áldozatának hamvait.
A Maunika-showba illő történetről B. Dezső (39) beszélt, aki szerint volt élettársa, akinek új férjét ő megölte, igen haragudhat rá. Mindezt abból szűrte le, hogy Piroska egy rendőrségi szembesítés során a melltartójából elővett egy apró kis zacskót. Ebben megölt férje, Sz. József (†53) hamvai voltak. A hamvakat pedig egy óvatlan pillanatban volt élettársa, B. Dezső fejére szórta azzal, hogy „ezt csináltad". Mindenki megdöbbent a szembesítésen, aki ott volt, rab, tanú, rendőr segített összeszedni a hamvakat, és visszaadták „jogos" tulajdonosának, az özvegynek.
Piroska az abszurd ügy tegnapi tárgyalásán sem bocsátott meg egykori élettársának, aki egyébként egyben az unokatestvére is. Azt vallotta az asszony, hogy Dezső már a gyilkosság előtt is verte őt.

Dezső, a vazelines
Az ügyben azonban akadt még meghökkentő fordulat. Mint megírtuk, B. Dezső folyamatosan zaklatta a párt, mert nem bírta megemészteni, hogy szerelme elhagyta a másik férfiért. A vádlott vazelint fecskendezett a péniszébe, mert úgy gondolta, hogy ettől rákbetegnek fog tűnni, volt asszonya pedig akkor hazaköltözik, hogy ápolja őt.
Ám hiába kapta vissza Piroskát, Dezső nem tett le a bosszúról. Tavaly januárban kést és baltát vett magához, karon fogta Piroskát, taxiba vágták magukat, és elhajtottak Sz. József csömöri otthonába. B. Dezső berontott a vetélytárshoz, s kilencszer döfött a mellkasába.
B. Dezsőt emberöléssel vádolják, azonban életfogytiglani fegyházbüntetést is kaphat, hiszen a gyilkosságot egyesítették a korábbi ügyeivel. Több súlyos testi sértés is van a vádak között, így életbe léphet a „három csapás" törvénye; ha bebizonyítják, hogy három erőszakos bűncselekményt követett el, a bírónak nincs mérlegelési joga, életfogytiglanit kell adnia.
– Valóban fennáll a „három csapás" alkalmazásának lehetősége, miután most egyesítették az ügyeit. A kérdés, hogy lehet-e mindegyiket bizonyítani – mondta dr. Csics Péter, B. Dezső ügyvédje, aki hozzátette: a tárgyalás augusztus végén folytatódik a perbeszédekkel.
(Blikk nyomán)