2011-ben töltötték fel YouTube-ra az alábbi videót, de csak most figyeltünk fel rá. A benne megszólalók amellett sorolnak fel érveket, hogy miért jó ötlet egy új zsidó állam megalapítása Németország Türingia nevű szövetségi tartományában Weimar fővárossal (például liberális államot ígérnek, ahol nem a rabbik mondják meg, mit kell tenni, egyenlő jogok lesznek és feminizmus - bár a kettő kizárja egymást -, továbbá hatékony eszközként fog működni az antiszemitizmus ellen, de a filoszemitizmus ellen is, zsidó vér helyett zsidó eszméken alapul majd stb.).

Nehéz eldönteni, komolyan gondolják-e, de viccnek is pofátlan
Honlapjuk is van, ahol 13 alapelvet fektetnek le a "leendő állam" vonatkozásában. Ezek közül az első ez: "A Medinat Weimar [mozgalom - a szerk.] egy zsidó államot akar létrehozni a németországi Türingiában, Weimar fővárossal." Egyértelmű kijelentés, mondhatnánk, tiszta beszéd, ha nem zsidókról lenne szó. A továbbiakban az elképzelt állam legfontosabb elveit ismertetik, az utolsó tétel viszont így szól: A Medinat Weimar nem egy valódi (de realistának is fordíthatjuk az angol "realistic"-et) mozgalom, hanem inkább egy olyan, amelyik provokálni akar azzal, hogy az antiszemita, neoliberális, nacionalista és cionista érvek alapján bemutatja azok ésszerűtlen következtetéseit, belső és abszurd logikájukat.
Ez az utóbbi tétel tehát ellentmondani látszik az elsőnek, az összes többinek és a videónak is, míg ugyanis a korábbi megnyilvánulásokban komolyan beszélnek egy új zsidó állam megalapításáról, itt azt sejtetik, hogy csak polgárpukkasztani akarnak. Mindenesetre a YouTube-on a videó alatti hozzászólások alapján az emberek nem találják jó ötletnek az ezzel való viccelődést. Mi pedig még annyira sem tudunk nevetni ezen, itt ugyanis tényleg az új zsidó állam épül...
(Kuruc.info)