Immár egy angol politikus is kifejezte nemtetszését a londoni olimpia magnyitójával kapcsolatban. Aidan Burley, 33 esztendős konzervatív képviselő a Twitteren tette közzé lesújtó véleményét.

A konzervatív politikus bejegyzésében arról írt, hogy az olimpia magnyitó ünnepsége egy „balos multikulti szar” volt. A honatyának a rap zene egyfajta brit nemzeti szimbólumként történő feltüntetése sem tetszett. „A legbalosabb megnyitó ünnepség, amit valaha láttam. Balosabb, mint a kommunista állam fővárosában, Pekingben rendezett ünnepség volt!” – háborgott a képviselő. Egy másik bejegyzésében pedig még kevésbé fékezte magát: „Isteni szerencse, hogy megérkeztek a sportolók. Most ebből a multikulti szarból kell majd tovább lépnünk. Vissza a vörös nyilat, Shakespeare-t és a (stonehenge-i) köveket!” – követelte.
London polgármestere, Boris Johnson is megszólalt az ügyben, és „badarságnak” nevezte fiatal konzervatív párttársa véleményét. Johnsont ugyanis a megnyitó ünnepség „a nemzeti büszkeség forró könnyeire fakasztotta”.
Aidan Burley egyébként nem ijed meg a saját árnyékától, és nem fél kifejezni a véleményét. Tavaly ugyanis egy franciaországi üdülőhely egyik éttermében a német hadsereg egyenruháját öltötte magára, mi több, le is fényképeztette magát, amikor karja a jól ismert „náci” üdvözlésre lendült. Büntetése nem is maradt el: megfosztották parlamenti magántitkári tisztségétől. Úgy látszik azonban, ő azon kevés politikus közé tartozik, akit nem lehet egykönnyen megfélemlíteni és lekenyerezni. Vajon milyen jövő vár rá?
Perge Ottó - Presstv - Mail.com nyomán