Hogy a Hír Tv egy pofátlanul elfogult, hazudozó, félretájékoztató orgánum, azzal aligha mondok valami újat. A televíziós csatorna ma reggeli, híreknek álcázott propagandamutatványa azonban minden határon túlment. Nem lehetett valami kellemes éjszakájuk a szerkesztőknek. Gondolom, azon törték a hülye fejüket egész éjjel, miképpen tálalják a „hírekben” a Tiszavasváriban történt csúnya fideszes felsülést.

Mert a csatorna hétfő reggeli híradójának legelsőként beolvasott fő híre nem a tiszavasvári polgármester-választás volt, ugyanis a bajai önkormányzati voksolásról tudósítottak először. A hírolvasó közölte, hogy az egyik bajai egyéni választókerületében Csubákné Besesek Andrea, a Fidesz jelöltje nyerte el a mandátumot. (Habár katasztrofálisan alacsony, mindössze 23,65 %-os részvétel mellett.) Majd helyszíni felvételek következtek a bajai szavazásról, és nyilatkozott a győztes fideszes jelölt. Miután a narancsbirkákat ily módon sikerült lelkileg felturbózni, jöhetett a rossz hír, melyet persze igyekeztek a manipulátorok sztaniolpapírba csomagolva tálalni: a bemondó ugyanis még véletlenül sem azt mondta, hogy a „Fidesz vesztett”, vagy, hogy a „Jobbik győzött”. Nem, a „hír” úgy szólt, hogy a „Jobbik jelöltjének sikerült megőriznie a polgármesteri posztot”. Így már valahogy szebben hangzik a narancsbirkák fülének. Itt is mutogattak néhány felvételt, de a tudósítás rövidebb volt, mint a bajai választásról szóló beszámoló, ráadásul nem szólaltatták meg Fülöp Eriket, a győztes polgármesterjelöltet. Bezzeg, ha a fideszes jelölt nyer, lett volna egy hosszú nyilatkozat, és képeket is mutogattak volna a boldogan ünneplő győztesekről.
De úgy látszik, ennyi manipuláció és félrevezetés sem volt elég, mert a szerkesztők – nyilván a „kiegyensúlyozott tájékoztatás” jegyében – a fideszes leégés miatt érzett elkeseredésükben még mértek egy csapást a „szélsőjobboldalra”. A bemondó közölte ugyanis, hogy egy közeli település „jobbikos képviselője” vascsővel támadta meg a fideszes polgármesterjelölt fiacskáját és egyik barátját. A fiúcska – a győztes jobbikos polgármesterrel ellentétben – természetesen szót kapott a beszámolóban, és elmesélte, miként támadt rájuk a „jobbikos aktivista” egy „ötven centiméter hosszú vascsővel”, és ők hogyan menekültek meg a gaz náci támadása elől. Ez a hír egyébként még mindig fenn van a Hír Tv weboldalán, és előkelőbb helyen szerepel, mint a Jobbik győzelmét tényként közlő tudósítás. A tanulság, amit a nézőnek le kellene vonnia: a jobbikosok mind egy szálig vadállati gonoszságú, erőszakos, fanatikus fickók, akikre semmiféleképpen sem szabad szavazni.
A „hírblokk” pedig stílszerűen a dabasi önkormányzati választásról szóló tudósítással fejeződött be. Dabason persze szintén fideszes győzelem született. Persze nem kell politológusnak lenni ahhoz, hogy bárki megállapítsa: a tiszavasvári polgármester-választás sokkal fontosabb esemény volt, mint a bajai és dabasi egyéni önkormányzati voksolás. A Hír Tv félretájékoztatása alapján azonban úgy érezheti a gondolkodni képtelen narancsbirka, hogy nincsen semmi baj, pártunk és kormányunk a legjobb úton halad, végtére is két helyen a Fidesz nyert, egy helyen a Jobbik, mely utóbbi viszont csupa erőszakos alakból és bűnözőből áll.
Én azonban úgy látom, a bűnözőket inkább máshol kellene keresni.
Perge Ottó - Kuruc.info
Kapcsolódó: