Academicus foglalta össze a legtömörebben:
„Orbán Viktor, az arcátlan hazudozó 2009. május 14-én bemutatta programját. A Magyar Nemzet online kiadása programbemutató beszédét ezzel a címmel reklámozta: SENKIT SEM HAGYUNK AZ ÚT SZÉLÉN.
Idézik szó szerint: „Be akarjuk bizonyítani, hogy szemben azzal, ami az elmúlt hét évben történt, senkit sem hagyunk az út szélén”.
Ezt ígéri tehát a Fidesz elnöke, ha megválasztják. Orbán Viktor 2007. szeptember 18-án is beszédet mondott, amelyet ezzel fejezett be: „Ezért mi senkit sem hagyunk az út szélén, mert számunkra egy az ország”.
Orbán akkor azt ígérte, hogy mindenkit megvédenek, akiket politikai okokból ér bántalom. Senkit sem védtek meg. Gaudi-Nagy Tamás Nemzeti Jogvédő Szolgálata és Morvai Krisztina védte meg azokat, akiket nem csak összevertek a rendőrök, de a bíróságok első fokon még el is ítélték őket.
Tud valaki Vona Gábor egyetlen ígéretét idézni, amit nem tartott be? Tud valaki Morvai Krisztina egyetlen ígéretét idézni, amit nem tartott be?
Nem!
Akkor, ha ön marha, szavazzon Orbánra.”
Nem hiszik el, de igaz: a Magyar Nemzet most ugyanezzel az orbáni hazugság címként kiemelésével reklámozta legújabb Orbán-interjúját, ma, a kampány utolsó napján megjelenő számának címoldalán. „Senkit nem fogunk az út szélén hagyni”. Ez a címe a lap udvari interjújának, amelynek címe változatlanul szerepel a hatodik oldalt teljesen elfoglaló Orbán-ígéreteknek.
Vajon változott-e Orbán 2007. szeptember 18-a óta, amikor ugyanezt az ígéretét mondta el, miközben már akkor is tudta, hogy nem fogja betartani?
A választ Orbán Viktor maga adja meg interjúja legvégén, amikor így válaszol arra a kérdésre, hogy 1998 óta változott-e.
„Ebben a kérdésben az egyetlen mérvadó személy az édesanyám. Ő azt mondta, hogy ’kisfiam, te már kiskorodban is pont ilyen voltál’.”
Aki tehát Orbán Viktor anyja szavaival ellentétben hisz fia ígéretének, hogy ezúttal valóban mindenkit megvédenek, és senkit nem hagynak az út szélén, higgyen neki, no meg Deutschnak, Pokorninak, Rogánnak, Hankiss Erdős Likud-Ágnesnek és  Lázár Jánosnak. Vagyis szavazzon a Zsideszre.
Ha nem hisz, szavazzon a Jobbikra, amelynek vezető arcai védték meg a kilőtt szeműeket, a megalázottakat és igaztalanul börtönbe vetetteket a koncepciós perek tucatjain.
Alitea Guzmán