Nem múlhat el úgy egyetlen esztendő sem, hogy ún. "értelmiségiek" grafomániás kényszertől hajtva ne tegyenek közzé valamifajta petíciót, tiltakozó nyilatkozatot a "szélsőjobb", a "kirekesztők", a "nyilasok" betiltását, törvényen kívül helyezését, hatósági megrendszabályozását követelő holmi firkálmányt.


Egy kép 2008-ból, a betiltási kísérlet évéből: még a szocik is Kurucot olvasnak

Nos, mindenekelőtt: halálosan unjuk már ezeknek a széplelkeknek a nyafogó, intellektuális hisztériáját, akik mindenkor kiszolgálták az éppen regnáló hatalmat, elveik soha nem voltak, s fentről osztották a "fasiszta", "utolsó csatlós", "provinciális", "mucsai", "bőgatyás", az ő arisztokratikus lelki hárfahúrjaik kifinomult, éteri rezdülését meg nem értő "szar magyaroknak" az észt, hogy történelemről, politikáról, jelenről mit illik, mit lehet, mit szabad és mit ajánlatos gondolniuk a pannon provincia helótáinak.

Ezúttal Szalai Máriához, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökéhez intéztek levelet, melyben azt követelik, hogy a médiafelügyeletet gyakorló testület kötelezze az internetszolgáltatókat, hogy tegyék véglegesen elérhetetlenné kínálatukban a Kuruc.infót. Érveik között olyan - általuk már húsz éve folyamatosan kérődzött - állítások szerepelnek, miszerint a hírportálunkon szereplő tartalmak úgymond sértik a Magyar Köztársaság (a Károlyi-féle patkányköztársasággal jogi kontinuitást vállaló harmadik köztársaság) számos törvényét, hiszen a radikális internetes honlap "holokamu-dossziéval hajt fejet korunk hősei, a revizionisták előtt", rendszeresen közöl ún. holokauszttagadó publikációkat stb. Ezek az aláírók, mielőtt tollat ragadtak, jobban tették volna, ha eltöprengenek azon a jogtörténeti abszurditáson, hogy vajon egy állítólagos "szabad, demokratikus jogállamban" mennyiben lehet illetékes a büntetőjog egy történelmi kérdés elbírálásában? Milyen jogon korlátozza az állam a véleménynyilvánítás, a gondolat és a tudományos kutatás szabadságát? Három év "holokauszttagadásért", miközben az országot tönkretevő, szemkilövető, ártatlan embereket viperával összeverő, azokat jogellenesen bebörtönöző, ökológiai katasztrófát előidéző off-shore adócsalók és közpénzeket lenyúló rablóprivatizátor gazemberek szabadlábon grasszálnak, s folytatják tovább bűnös üzelmeiket?! Hogy is van ez?! Amennyiben emlékezetem nem csal, ezek az "aláírók" lapítottak és kussoltak, amikor 2006-2010 között az említett bűncselekményeket és durva jogtiprásokat az ávós módszereket alkalmazó Gyurcsány-maffia irányította despotikus terrorállam elkövette állampolgárai sérelmére.

A Kuruc.info "bűnlajstromán" megemlíttetik egy minapi írásunk is, mely szerint a koncentrációs táborokban "a hullahegyek és a csonttá soványodott foglyok nem lehetnek a hivatalos holokauszt-történet bizonyítékai". Mint ahogy nem is azok. Ennek belátásához nem szükséges egyetemi diploma, akadémikusi titulus, mindössze egészséges, józan paraszti ész kívántatik meg hozzá, semmi egyéb. Hiszen bármely, a korszakkal foglalkozó történelemkönyvben olvasható (legalábbis a ' 60-as évek közepe óta), hogy a történelmi Reich területén nem működtek megsemmisítő táborok, a hivatkozott, angolszász megszállók által készített felvételek viszont egytől egyig Bergen-Belsenben, Dachauban és egyéb németországi helyszíneken készültek, nem pedig a Lengyel Főkormányzóság területén létesített lágerekben. Ami pedig kényszeres aláíróink azon vádpontját illeti, hogy a Kuruc.info karikírozza az "emberi szappan és a zuhanyból kiömlő gáz" meséjét, kéretik elolvasni Randolph L. Braham, Karsai László vagy bármely más nemzetközi tekintélyű holokauszt-kutató e témát érintő írásait, hiszen egyértelmű az akadémikus történetírás álláspontja e kérdésben, miszerint az említett horrorisztikus jelenségek nem történtek meg, közönséges, sci-fibe kívánkozó hazugságok csupán.

Böngésszük azonban tovább a Derdák Tibor, Niedermüller Péter, Csordás Gábor, Halmai Gábor, Kálmán László (régi, jó ismerős nyelvészünk), Lendvai L. Ferenc, Révész Sándor (nem a ' 80-as évek kiváló rockzenekarának, a Piramisnak énekeséről, hanem a Szabad Nép-jogutód népszabadságos újságíróról van szó), Ungár Klára által jegyzett nyílt levél szövegét. Mindenekelőtt persze ne feledkezzünk meg az "Esélyt a Hátrányos helyzetű Gyermekek Alapítvány" vezetőjének, Mohácsi Erzsébetnek, valamint az egykor volt "Családi Kör" televíziós műsor neves pszichológusának, Ranschburg Jenőnek a nevéről sem. Nos, filantróp humanistáink nehezményezik, hogy portálunk úgymond uszít bizonyos nemzeti-etnikai kisebbségek ellen, kirekeszt, gyűlöletet kelt ellenük, illetve rendszeresen elköveti a közösség elleni izgatás bűntettét. Továbbá "cigánybűnözés" és "zsidóbűnözés" címszó alatt külön rovat, dosszié található lapunkon. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Kuruc.info a habituális aláírók intellektuális Augiász istállójának szellemi körébe tartozó véleményterroristák által szőnyeg alá söpört, tabusított, létező, súlyos konfliktusokat és problémákat jelentő társadalmi diagnózisokat állít fel csupán. E krízisjelenségeket orvosolni és megoldani kell minél hamarabb - nem pedig álszent módon "rettegni", "bőröndöt csomagolni" és a nyugati sajtóban fizetett politikai hirdetésként orbitális hazugságokat széttrombitálni -, mielőtt súlyos konfliktusokhoz, netán polgárháborúhoz vezetne azok tabusítása és megoldatlansága. Egyetemes emberi testvériséget, multikulturális eufóriát hirdető kozmopolitáink ugyanakkor két évtized alatt egyetlen tervezetet, épkézláb programot nem voltak képesek letenni az asztalra, amelyek például a cigányság felemelésére, nagyobb hányadának civilizálására, s a borzasztó, őskori létállapotából való felemelésére irányultak volna. Ehelyett hallhattuk a terméketlen és értelmetlen fasisztázást, rasszistázást, kirekesztésesdit, antiszemitázást, xenofóbiázást és egyéb, teljességgel értelmetlen halandzsa-szövegeket. Az sem lenne feltétlenül kárhoztatandó lépés, ha "aggódó" emberi jogi aktivistáink nem a budai, illetve az agglomerációs úri negyedek luxuspalotáiból hirdetnék életidegen, világmegváltó steril doktrínáikat, hanem egyfajta szociológiai tanulmányút keretében eltöltenének 1-2 évet a jelentős cigány kisebbséget tömörítő borsodi, abaúji, zempléni, hevesi, szabolcsi és szatmári régiókban, akár albérletben, akár saját ingatlant vásárolva valamely itteni községben. Ily módon empirikusan, mondhatni közvetlenül és életszagúan tanulmányozhatnák azt a csodás, multikulturális miliőben megvalósuló harmóniát és édeni idillt, amely e települések lakóinak napi élményforrása.

Végezetül egy súlyos kételyemet szeretném megosztani a kedves olvasókkal. Igen különös, egyúttal nagyon is beszédes, hogy a gyermekpszichológiával is foglalkozó Mohácsi Erzsébet és Ranschburg Jenő számára a jelek szerint a Kuruc.info léte okoz álmatlan éjszakákat, illetve zaklatott, neuraszténiás nappalokat. Vajon ez a két jeles szakember miért nem a gyermekeknek műsort sugárzó ún. mesecsatornák betiltását követeli kellő vehemenciával? Hiszen az ezeken megtekinthető - rajz- és bábfilmeknek álcázott, a kicsinyek egészséges testi-lelki fejlődését súlyosan károsító, mentális leépülést eredményező - akció- és horrorfilmek valóban jelentős veszélyt jelentenek a társadalomra. A jövő nemzedék lelkét roncsolják szét, s garantáltan egy beteg, pszichológiailag súlyosan sérült magyar társadalom jövőbeli alapját vetik meg. Szerény véleményem szerint a nemzetáruló politikai maffia tagjainak felelősségre vonása mellett ez az a létkérdés, amelynek jogi rendezése mellett egy ún. értelmiséginek kutyakötelessége lenne kardcsörtetve harcolnia és végkimerülésig petícióznia.
Lipusz Zsolt - Kuruc.info
Ui.: Amennyiben a Kuruc.info betiltását követelők valóban komolyan gondolják a hazai cigányság sorsának, valamint életkörülményeinek érdemi rendezését, illetve javítását, a szerző készséggel és örömmel bocsát antifáink rendelkezésére egy településnév-jegyzéket, melyből fakultatív módon történő választás után, tudományos terepmunka keretében élőben folytathatják szociológiai kutatásaikat az általuk szabadon választott községben vagy városban.
L. Zs. 
(Kép: Hírextra)