Az egyik televíziós csatornán mutatta be kiszuperált tankjait október 11-én egy régi harceszközöket kiállító budaörsi cég vezetője, másnap már le is foglalta egy részüket az ÁVO, de nem szállították el. A múlt hét pénteken történtekről most, szombaton számolt be a rendőrség. Horváth Györggyel, a tavaly október 23-ai tankvezetőnkkel ettől függetlenül találkozhatnak, sőt be is ülhetnek egy T-34-esbe olvasóink.

Korábban a nemzeti oldalon azzal riogattak, hogy a hatalom készül a harckocsikkal a tüntetők ellen, de fényképekkel is bemutattuk a valóságot. Sőt ezt megelőzően Tomcat részletesebben is taglalta a Nemzeti Paranoia Kör legújabb megnyilvánulását, melyről vita is alakult ki, hiszen a hülyeség nem gyógyítható. 

A fent említett tévéadás másnapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a mûsorban látottak alapján helyszíni szemlét tartottak a telephelyeken (mint arról beszámoltunk, Budapest nyugati kapujában és Budaörsön is van egy helyük), ahová a Magyar Honvédség szakértőit is megukkal vitték a nyomozók. A BRFK közlése szerint a 37 éves férfi két telephelyén több olyan harci jármûvet is találtak, amelyekről a helyszíni szemlén a honvédségi szakemberek megállapították, hogy nem a törvényeknek megfelelően hatástalanították őket. Egyes tankok egyébként mozgásképesek, de lőni nem lehet velük. A nyomozók lefoglalták a kifogásolt tankokat, de nem szállították el őket a tulajdonos telephelyeiről. A férfi kifogásolta az eljárást, mivel így - bár ott maradtak tankjai - nem nyúlhat hozzájuk. A rendőrség a héten az ügyészségre küldte a férfi kifogásával kapcsolatos iratokat.

A Független Hírügynökség kérdésére a BRFK sajtóosztályán azt válaszolták, hogy egyelőre nem mondhatják meg, pontosan hány darab és milyen harci jármûvet foglaltak le. A hivatalos megfogalmazás szerint visszaélés haditechnikai termékkel és szolgáltatással és kettős felhasználású termékkel bûntett gyanúja miatt indult eljárás az ügyben.

A Kuruc.info tudósítója a budapesti Sasadi úti helyszínre ment, ahol ma is látott gyerekeket a kedvenc T-34-esünkön. Van egy T-55-ös is ágyúcső nélkül, tán abban talált - közzétett fényképeink tanúsága szerint nevetségesnek tûnő - kivetnivalót a hatóság, vagy valamelyikben a budaörsiek közül.

Az Index eközben azzal a hazugsággal bővítette ki a Független Hírügynökség tudósítását, hogy "tavaly október 23.-án (sic!) a Deák térénél egy kiállított harckocsival akarták áttörni a rendőrök sorfalát." Valójában ugyebár Horváth György csak erőt demonstrált, megmutatta, hogyan kell bölcsen viselkedni, s nem visszaélni az erőfölénnyel. Bár eltaposhatott volna pár rendőrállatot, maga állította le a tankot. Ezért nem tudtak vádat emelni, s szüntették be a nyomozást csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal ügyében, persze még így is nyomoznak rongálás, jármû önkényes elvétele és közúti veszélyeztetés bûntette jogcímen a zsarukat lealázó "Páncélos Gyuri bácsi" ellen, aki egykori MIÉP-tagsága után most a Magyar Gárdához csatlakozik.

(HírExtra / FH nyomán Kuruc.info)

Kapcsolódó cikkeink:
- Harckocsiba ülhetünk Horváth Györggyel vasárnap! + Képek
- Tankunk vezetője, Horváth György is csatlakozik a Magyar Gárdához
- Tomcat-Bombagyár: Nemzeti Paranoia Kör
- Tomcat-Bombagyár: Skodacsek András visszaszól