Az RTL Klub Híradójának információi szerint több magyargyűlölő is kapott rendőri védelmet a múlt heti Molotov-koktélos figyelmeztetések után.

Czinege Imre szocialista képviselőt például hétfőn kísérték rendőrök Ceglédről Budapestre, a parlamenti ülésre. Az ORFK és a pártok viszont egyáltalán nem tudnak, vagy beszélnek semmiféle rendőri védelemről - számolt be az RTL Klub Híradója.

Múlt hét pénteken Czinege Imre szocialista országgyűlési képviselő házára is Molotov-koktélt dobtak. Nagy káruk nem lett, de megijedtek. A ceglédi képviselőt vasárnap aztán még egyszer megfenyegették, a rendőrök ezután védelmet ajánlottak neki.

Czinege Imre elfogadta a segítséget, így hétfőn, amikor a népirtó egészségbiztosítási törvény szavazására indult, rendőrök kísérték el otthonától a Parlamentig. Azt, hogy a rendőrség milyen egysége kísérte, a képviselő nem tudta megmondani. Amikor odaért, telefonon megköszönte a kíséretet, és este bátran hazament egyedül.

Az RTL Klub Híradó információi szerint a Molotov-koktélos figyelmeztetések után nem Czinege Imre lett az egyetlen képviselő, aki valamilyen védelmet vagy kíséretet kapott a rendőrségtől. Az Országos Rendőr-főkapitányságnál és a koalíciós pártoknál azt mondják, egy olyan képviselőről sincs tudomásuk, aki védelmet kért és kapott volna.

(FH/RTL Klub nyomán)