Péntek délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő Miskolcon, ahol elmondta, a miskolci városvezetés hétfőre rendkívüli közgyűlést hívott össze. A képviselő felszólította a Fideszt, a testületi ülésen haladéktalanul vonja vissza a Világsátor megépítéséről szóló határozatot.
A Jobbik kedden közleményben szólította fel Kriza Ákos polgármestert rendkívüli közgyűlés összehívására, hogy a testület visszavonhassa a Miskolcra tervezett nemzetközi romaközpont megépítéséről szóló korábbi döntését, illetve hogy megvitassa a hazatérő kanadai cigányok kapcsán kialakult helyzetet - emlékeztetett Jakab. Mint mondta, pénteken e-mailben jelezték a képviselőknek, hogy hétfőn sor kerül az ülésre, melyen Jakab szerint súlyos hibát követ el a Fidesz, ha nem semmisíti meg a Világsátorról szóló határozatot.
A politikus elmondta, bár a városvezetés megpróbálta elhallgatni a Fidesz és az MSZP által decemberben sürgősséggel elfogadott 1700 milliós projektet, a miskolciak mégis százszámra jelentkeznek az ívekért, hogy gyűjthessék a népszavazás kiírásához szükséges aláírásokat.
„A miskolciak példaértékű összefogást tanúsítanak ezekben a napokban azért, hogy városuk ne lehessen az európai roma felzárkóztatás központja. Ennek az összefogásnak meg kell, hogy legyen az eredménye. Reméljük, akár már a hétfői rendkívüli ülésen, ahol a lakosság várni fog egy bejelentést azoktól a képviselőktől, akik decemberben hátba szúrták Miskolcot” - fogalmazott Jakab Péter.
Előzmények: