A párt külügyi kabinetjének alelnöke, a párt 2014-es EP-képviselőjelöltje is otthagyja a Jobbikot. A politikus szerdán éjfél előtt egy perccel levelet írt a Jobbiknak, amelyben az elnökség lemondását és elszámoltatását, illetve a Jobbik teljes felülvizsgálatát javasolta. Nem kapott rá választ, ezért távozik a pártból.
Zoom
Sipos László az InfoRádiónak elmondta, hogy a levelet elküldte a Jobbik vezetőségének, megyei és választókerületi elnökeinek. A levél nem a nyilvánosság számára készült, de "az utóbbi időkben levelektől hangfelvételeken át dokumentumokig minden kiszivárog. Ez egy nagyon sajnálatos helyzet, de ez van" - fogalmazott a politikus.
Arra a kérdésre, hogy ő is úgy gondolja-e, mint Volner János, hogy a párt balra tolódik, Sipos László azt mondta, szerinte nem ideológiai ellentétek kerültek felszínre a pártban, ez már rég nem arról szól, hogy milyen világnézetű, pártállású emberekkel állnak vagy nem állnak szóba. A politikus szerint sokkal inkább szervezeti válságról van szó, ami régen kezdődött. Egy szervezeti kultúra, a közösségi erő szakad meg, ami Sipos László szerint közös felelősség.
Ennek a következménye a politikus szerint az, hogy világnézeti vagy éppen stratégiai kérdésekben sincs egyezés, kommunikációs hibákat követnek el, nem tudják egymással megbeszélni a nézetkülönbségeket.
Sipos László nem kapott választ a levelére, ezért úgy érzi, hogy el kell hagynia a Jobbikot. A poliitkus arra a kérdésre nem válaszolt, hogy belép-e a Jobbikból kivált és nemrég párttá alakult Mi Hazánk Mozgalomba. Mint mondta, el kell gondolkodnia azon, hogy a közéletben folytatja-e a munkát.
Kapcsolódó: