Az EU-ellenes kampányt megakadályoztaa karhatalom a vörös csillagra hivatkozva
A Központi Nyomozó Főügyészség szerint nem vörös csillag van az SZDSZ szocializmusra utaló kampányplakátján. Szerintem meg kérdezzen meg az idióta "ügyészség" 100 embert, hogy ugyan mi jut eszükbe, ha ránéznek a plakátra. A "háromágú narancsos sokszög" környezete a "szocializmus" szó. Mennyi ember az, akinek asszociációként nem a vörös csillag jut eszébe?

És akkor mi a fenét akarhat szimbolizálni a narancs sokszög? Fel van adva rendesen a lecke, a Főügyészség ugye kizárta, hogy a plakát megalkotásakor a tervezőnek a vörös csillag jutott az eszébe... 
Most kapott épp Fáber Károly büntetést, mert az "akkor és ott" szituációban sérthette valaki "érzékenységét" az Árpád-sávos zászlója. Pedig ugye az trükkösen eltakarva sincs, hogy azt hihessük, hogy nyilas zászlóról van szó. Nem baj, ő megkapja az ötvenezres büntetést. Az SZDSZ, amely a nép pénzén szórja tele az országot az ízléstelen plakátjaival, talán még nyer is valami plakátversenyen, ugye? (Nyilván maga a magyar történelem sérti itt pár majom érzékenységét, mert az Árpád-sávos zászló számomra azt szimbolizálja. És nekem ne mondja már meg más, hogy én mit akarok szimbolizálni, ha piros-ezüst csikos zászlóval állok akárhol is!)

Az, ami
Ha Sztálint, Gyurcsányt, vagy Hitlert (maradjunk a diktátoroknál) félig letakarjuk, akkor ugye az még az, ami? Páran már bizonyos bajuszforma láttán is gázkamrákat vizionálnak. Ha sapkában fotóz le a traffipax, akkor az már nem én leszek? Egyszerűen józan ésszel felfoghatatlan, ahogy ez az élősködő banda a "jogot" kicsavarja és a józan ész megcsúfolására használja.
(VJack - www.kormanyvalto.hu)

Kuruc.info kommentár: Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a Legfelsőbb Bíróság végül felmentette az önkényuralmi jelképek jogszerűtlen használatának vádja alól azokat az EU-ellenes aktivistákat, akik az uniós csatlakozás ellen vörös csillagos és horogkeresztes plakáttal kampányoltak, de a szimbólumokat - a mostani esethez hasonlóan - a törvényi kivételt jelentő történelmi szemléltetés céljából, elutasítóan ábrázolták. Viszont ezért az ÁVO-sok Budaházyt és kilenc társát előállították, első fokon elítélték őket, s ami a személyek meghurcolásánál fontosabb: elkobozták az összes (több ezer) plakátot, azokat csak több mint 4 évvel később szolgáltatva vissza, tehát a diktatúra karhatalma ellehetetlenítette a 2003-as népszavazási kampányt. Kókát persze nem vezetik el bilincsben ugyanezért...
Tisztelt Szerkesztőség!
Bár való igaz, hogy - miként Önök is írták - a Legfelsőbb Bíróság végül felmentette azokat az aktivistákat, köztük Budaházy Györgyöt, akik a különböző önkényuralmi jelképeket elutasítóan, történelmi szemléltetés céljából használták, azonban, mivel a főügyészség mostani, SZDSZ-es ügyben hozott, nyomozást megtagadó határozata nem erre a tényre utal, hanem helyette a vörös csillagos alakzat képi jellemzőivel foglalkozik, ezért erre alapozva a Kókáék ellen megtett feljelentés kiegészítésében nyugodtan lehetne a BRFK azon egykori végső álláspontjára hivatkozni, melyet annak idején Bácsfi Diána ügyében adtak ki, amikor egyértelműen nem nyilaskeresztes, de arra erősen hasonlító jelképekkel tarkított plakátokkal ragasztotta tele a belvárost.
Ebben az állásfoglalásban azt írták, hogy - idézem -: "a jogszabályt értelmezve meg lehetett állapítani, hogy a jogalkotónak a szándéka feltehetőleg az volt, hogy ha ezeket a jelképeket valaki ábrázolja, akkor az emberek egyes csoportjában rossz emlékeket, érzéseket vált ki, és a hasonló jelkép ugyanezeket az érzéseket kiválthatta, ezért ezek az érdekek ugyanúgy sérülhetnek egy hasonló jelképtől, mint egy eredetitől".
Eszem ágában sincs védeni Bácsfi Diána 2004-es ámokfutását, azonban az akkor történtek, és az SZDSZ mostani ügye, így, egymás mellé téve felvet egy nagyon fontos kérdést. Ha akkor a fenti rendőrségi határozatot elfogadva a Pesti Központi Kerületi Bíróság 150 ezer forintra büntette Bácsfit önkényuralmi jelkép folytatólagos használata miatt, egy olyan jelkép alapján, ami csupán hasonlított az
eredetire, most miért lehet legitim egy ezzel homlokegyenest ellenkező jogértelmezés, amiben ugyanezen tényállás kapcsán a képi megjelenés apró különbözőségére hivatkozva tagadják meg az eljárás lefolytatását?
Nagyon valószínű, hogy egy, a fentiekben részletezett tényeknek megfelelően megtett  feljelentés-kiegészítés nyomán hasonló álláspontra helyezkedne a vádhatóság, mint amivel végül is Budaházyék is felmentésre kerültek a vonatkozó vádak alól, azonban - még ha Kóka Jánost nem is fogják bilincsben elcipelni - annyit elérhetünk, hogy a szadesznak legyen papírja arról, hogy állításukkal szemben igenis vörös csillaggal kampányolnak.
Érdemes tehát megtenni ezt a lépést, elvégre egy kis győzelem is győzelem. :)
Tisztetelettel:
Kiss Endre Farkas




"Nem vörös csillag"

Az ügyészség ezt a "nem horogkeresztet" biztosan betiltaná