A Fekete-iskola a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben önvédelmi küzdősport-képzést szervezett az intézményben, melyet a Jeet Kune Do/Kali Nagykanizsa SE vezetője, Sifu Johanidesz Gábor tartott a diákoknak - írta meg az örömhírt a Zaol.hu. Arra sajnos nem tértek ki, vajon miért a cigányoknak van szükségük önvédelemre, amikor ők rabolják, verik, ölik a magyarokat, nem pedig fordítva... De legalább ezeket az ismereteket is jól fel lehet majd használni a szokásos magyarverések során.
Zoom
Bedő Helén intézményvezető figyelt fel a lehetőségre, amely az Oltárcon is működő Felzárkózó települések program egyik eleme. Az edzéseket a délutáni egyéb foglakozások keretein belül szervezték meg a gyerekeknek.
– A küzdősportokban rejlő pedagógiai lehetőségeket is kihasználjuk, hiszen személyiségformáló hatása van, önállóságra, tiszteletre, becsületre nevel – fogalmazott. – Fejleszti az önfegyelmet, önszabályozást a szabályok szigorú betartása mellett. Emellett megköveteli a társakkal való együttműködést, és a tevékenység a mozgáskoordinációt is kiválóan fejleszti. (Tehát még egyszer: a személyiségformálás, a tisztelet és a becsület egy szövegkörnyezetben a cigányányokkal - a szerk.)
Az alsó és felső tagozatos gyerekek részére biztosított heti 1-1 alkalomra nagy érdeklődéssel jelentkeztek a gyerekek. A foglalkozásokat, Sifu Johanidesz Gábor tartotta az általa képviselt tanítás alapján, ebből állította össze az önvédelmi órák programját. Elmondta:
A fiatalok megismerkednek a harcművészet alapjaival, vagyis ütésekkel, rúgásokkal és ezek kivédésével. Ezen felül az önvédelem technikai és taktikai módszereivel.
– Az órákon önállóan, partnerrel és eszközökkel gyakorolnak. Mindkét korosztály már az első órán odafigyeléssel és fegyelemmel sajátította el a technikákat.
A sikeres bemutatkozásnak köszönhetően hosszabb távú közös munka várható a borsfai iskola és a harcművész szakember, Johanidesz Gábor között, írja a lap mindnyájunk örömére.
Korábban írtuk: