Hajtóvadászat folyt a csepeli késelők ellen, illetve egyiküket még mindig keresik a TEK kommandósai.
A két férfit kis híján halálra szurkáló társaság egyik tagja, B. Oszkár kick-box-világbajnok volt (a köztudottan cigány Balogh Oszkárról lehet szó - a szerk.), a küzdősportolót tegnap este fogták el a rendőrök.

B. Oszkár
Mint ismeretes, péntekről szombatra virradó éjszaka Budapesten, a XXI. kerületi Erdőalja utcában, a Tréning nevű szórakozóhelyen lerohanta egy négyfős banda a biliárdozással idejét múlató D. Attilát és É. Zoltánt. Késsel estek nekik, mindkét férfi életveszélyes sérülésekkel került kórházba. A támadóik nyakukon, mellkasukon, combjukon és hátukon kaszabolták össze őket. Csak vasárnap reggel lehetett kihallgatni a sérülteket, akkor árulták el, kiket ismertek fel támadóikban.
A csepeli szórakozóhelyen a rendőrök fél napig helyszíneltek, gyakorlatilag vérben úszott az egész vendéglátóhely.
Zoom
Amikor kiderült, hogy az elkövetők képzett küzdősportolók, a TEK is bekapcsolódott keresésükbe. A hét végén a rendőrök megszállták Csepelt. Egy sor lakásban tartottak házkutatást, szórakozóhelyeket ellenőriztek, mindent tűvé tettek a felfegyverkezett támadók után.
– Súlyos testi sértés bűntette miatt nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Valóban őrizetbe vettük B. Oszkárt. Rajta kívül elfogtuk B. Rolandot, és keresünk egy harmadik férfit, aki még szökésben van – mondta el a BRFK sajtóügyeletese.

P. Árpád
A harmadik férfi P. Árpád, akinek már korábban is volt összetűzése a törvénnyel - és ő sem tűnik Hófehérke ikertestvérének.
B. Oszkár jelenleg is edzőként dolgozik, aktív sportolóként szerzett érmeinek se szeri, se száma. Párizsban, 1991-ben világbajnokságot nyert a keményebb szakágban, azaz full-contactban, míg ligh-kontaktban bronzérmes lett. Pályafutása egyébként 1985-ben indult, amikor vb-bronzérmet szerzett, 1986-ban Eb-bronz, '87-ben ismét vb-bronz, '89-ben Európa Bajnoki cím, '90-ben vb-bronz és Eb-ezüstérmet is szerzett.
Hogy mi állhatott a leszámolásszerű rajtaütés hátterében, egyelőre nem tudni, elképzelhető, hogy valamilyen elszámolási vita fajult a véres támadásig.
A sérültek lábadozása előreláthatólag akár hónapokig is eltarthat, a jelenlegi helyzet szerint még az sem zárható ki, hogy egyikük maradandó egészségkárosodást szenvedett.
(Blikk nyomán)
Frissítés: A nap 24 órájában őrzik a Csepelen kis híján halálra szurkált sérülteket a rendőrök. A Blikk információi szerint az egyik sérült Zoltán, a legendás olimpiai bajnok, Énekes István unokája.
A fiatalember sérülései komolyak, hiszen az egyik szúrás a nyakát érte, annyi vért vesztett, hogy csak a csodával határos módon élte túl a támadást. Zoltán egyébként szintén bokszoló.
A rendőrök a két sérültet egészen addig őrzik, amíg el nem fogják az összes gyanúsítottat.
– A támadók egyike, aki az életveszélyes szúrások zömét ejtette, még szökésben van. Putnoki Attila (31) veszélyes, büntetett előéletű – mondta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. (A tegnapi rendőrségi közleményben még Árpádnak nevezték - a szerk.)
Kiderült, köze volt a híres-hírhedt soroksári ütközethez is, amikor szamurájkardokkal esett egymásnak két bűnbanda. Prostitúcióhoz is köze van, Nyugat-Európában „dolgoznak" neki hölgyek, éppen ezért nem kizárható, hogy külföldre, Svájcba szökött. Amennyiben napokon belül nem kerül elő, a nemzetközi körözést is kiadják ellene.
Nemcsak őt körözik, hanem kombi Mercedes autóját is. Bűntársával, B. Oszkárral, a világbajnok kick-boxossal néhány nappal ezelőtt még beszélt mobiltelefonon, de azóta nem adott hírt magáról a menekülő szurkáló.
(Blikk nyomán)
2. frissítés: Putnoki Árpád (vagy Attila?) a jelek szerint a Don Vincenzo becenévre hallgat, ami ugyancsak ősmagyar jellegzetesség:
Zoom
(Fb)