Bár az EP-választás után több elemző is kiemelte: a Jobbik sikerével kudarcot vallott a Fidesz „egy a tábor, egy a zászló" elképzelése, Orbán Viktor szerdai sajtótájékoztatóján - hogy finoman fogalmazzunk: - "optimistán fogalmazott".
"A mi táborunk egy és egységes, és többet foglal magában, mint az ország fele. (Ezek szerint OV úgy tudja, kevesebb, mint 3 millió ember - netán 3 millió szavazó - él hazánkban - a szerk.) Mekkora tábort akarunk még? Azt gondolom, hogy ez pontosan elegendő, ezt a tábort nekünk nem kell növelni" - makogta a Fidesz elnöke, aki láthatóan nem tud mit kezdeni a Jobbik sikerével.
Hozzátette ugyanakkor: örömmel veszik, ha mások is jönnek. Akik a szocialistákra vagy a Jobbikra szavaztak, általában nagyon nehéz helyzetben lévő, elkeseredett emberek. "Én ezekhez az emberekhez beszélek, és ezek előtt az emberek előtt mindig minden kapunk nyitva van" - mondta, hozzáfűzve: az ő problémáikra csak a Fidesz tud megoldást nyújtani, de - mint fogalmazott - „a mi táborunk megvan".
(MTI nyomán)