Stohl András már öt évvel ezelőtt is a hatóságok látókörébe került kábítószer-ügyeletei miatt. A színészt egy drogkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezettel hozták kapcsolatba, a az NNI nyomozott is utána, ám végül megúszta az ügyet - írja a Bors Online egy drogdíler információira hivatkozva.
A jelenleg is börtönben ülő fiatalember annak a bűnszervezetnek a tagja volt, amely még 2005-ben bukott le. Összesen tizenhat férfit és négy nőt vádoltak meg kábítószerrel való visszaéléssel, köztük az egykori villalakó Segalt is.
A díler szerint Stohlra az eljárás során több drogfutár tett terhelő vallomást, emiatt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) rendőrei meggyanúsították a színészt. A műsorvezető a kihallgatás során végig tagadta, hogy droggal élne, vizeletmintát azonban a nyomozók kérésére sem volt hajlandó adni. Stohlnak végül mégsem kellett börtönbe vonulnia, sőt a gyanúsítottak listájáról is lekerült. A bulvárlap informátora szerint nem véletlenül.
A rendőrök többször kihallgatták a fiatal dílert, aki a feltett kérdésekből érzékelte, hogy a nyomozók olyan dolgokról tudnak, amiket nem lehet kinyomozni, csak ha valaki köp. Információnk szerint Stohl rá és három másik társára tett terhelő vallomást, így úszhatta meg a sittet. Hat hónapig kúrára járt, hogy leszoktassák szenvedélyéről, ezt 2007 februárjában fejezte be.
Az ügyben összesen 105 év szabadságvesztést osztott ki a bíró. A büntetőügyben a tanúvédelmi programban szereplő védett tanúk is közreműködtek, közülük az egyik Stohl volt.
(Bors)