Az öreg Raszkolnyikov fogta valamivela Varnus Xavér-hasonmást
Csurka István és Kovács Dávid, a MIÉP-Jobbik a Harmadik Út nevű, 2006-ban bejegyzett választási párt társelnökei aláírási jogukkal visszaélve gyakorlatilag megpuccsolták a pártot. A 2,2%-os eredmény alapján négy évre járt összesen kb. 150 millió forintos állami támogatást egyszerűen lenyúlták az anyapártoktól. A Jobbik-gyalázásban élmunkás Csurka büntetőjogi felelősségét ismét elsikálják fentről, K. Dávid azonban mehet a sittre.
A MIÉP és a Jobbik 2006-os kényszerházasságából létrejjött választási párt megpuccsolásának szövevényes ügye (melynek hátteréről csak a Kuruc.info számolt be) tovább folytatódik. A Jobbik alapító elnöke lemondott a Harmadik Út éléről is, miután a mór megtette kötelességét. Kovács Dávid helyére a MIÉP-es Kovács László került, most ő társelnökösködik az öreg Raszkolnyikovval a MIÉP-Jobbik rövidítésű fantompárt élén. (Idén augusztus 20-a óta a szenilisedő Csurka helyett a nyilvános beszédeket Kovács László MIÉP-elnökhelyettes mondja, aki Lázár János jóvoltából Hódmezővásárhelyen fideszes egyéni képviselő is, így tulajdonképpen egyszerre három párthoz kötődik a Csurka-csicska.)
Míg azonban Csurka a Jobbik-ellenes harcáért akár még Kossuth-díjat is kaphat, s egykori ügynökként is a rendszer védelemében részesül, addig a piszkos munkát nem vállaló Kovács Dávid most gyanúsított lett. A Károli Gáspár Református Egyetem bölcsészkarán tanító - amúgy rendkívül lusta, bár értelmes - tolvajjal, K. Dáviddal szemben a Jobbik fikázását vállaló, szörnyen középszerű, alkoholista Nagy Ervin hiába fő bűntársa a Harmadik Útban, ő is érinthetetlen.

Kovács Dávid és Raszkolnyikov István kéz a kézben kellene menjenek a sittre

Gyanúsítottként hallgatta ki a vám- és pénzügyőrség Kovács Dávidot a MIÉP-Jobbik a Harmadik Út nevű választási párt gazdálkodásának ügyében folyó nyomozásban - értesült most a Független Hírügynökség. Az ügyben még 2009 augusztusában indult nyomozás, az ügyészség a vám- és pénzügyőrséget bízta meg a számvitel rendjének megsértése kapcsán indított vizsgálattal.
A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) azt közölte, hogy a tanúkihallgatások, megkeresések, házkutatás és lefoglalás, valamint igazságügyi szakértői vélemény beszerzése után, a bizonyítékok alapján novemberben egy gyanúsítottat hallgattak ki az ügyben. A VPOP által meg nem nevezett gyanúsítottat "folytatólagosan elkövetett számvitel rendjének megsértése bűntettével" gyanúsítják. A nyomozás érdekében részletesebb tájékoztatást nem adhatott a pénzügyőrség, annyit azonban közöltek, hogy a nyomozást várhatóan 2011 első negyedévében befejezik. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a gyanúsítottként kihallgatott férfi Kovács Dávid.
 A Fővárosi Főügyészség korábban azt közölte, hogy a Harmadik Út 2 év alatt több mint 70 millió forint állami támogatást kapott, de a pénzzel nem számolt el. A feljelentést az Állami Számvevőszék tette, amely szerint a párt szinte minden előírást megszegett.
(Origo, Kuruc.info)