Íróként csak ezt ehetné
"Elhallgatásunk mélységére jellemző, hogy saját darabjaimat sem játsszák. Két évvel ezelőtt egy magánszínház mutatta be ismételten a Döglött aknák című színpadi művemet. Mesebeszéd az, hogy csak írjak, ne politizáljak. Ha ezt tenném, éhen is halhatnék" - siránkozott 2009 májusában Csurka István, legalábbis Győri Béla MIÉP-szóvivő tudósítása szerint, melyet pártlapjuknak írt.
Az egykor szebb napokat megélt MIÉP egykori elnöke ezúttal tehát elszólta magát: azért akar kiskakas maradni a szemétdombon, mert a politika kifizetődő számára. Az állami párttámogatás a következő országgyűlési választásig még jár, ráadásul a Fidesz megjutalmazza, ha a Jobbikot bomlasztja...
Érdemes azt is megjegyezni, hogy Csurka íróként se volt egy nagy tehetség, akárhogy nyomatták a szocializmusban, miután felcsapott III/III-asnak különösebb kényszer nélkül is. Akik a "rendszerváltás" után dicsérték Raszkolnyikov írói munkásságát, általában azért tették, hogy legalább ne politizáljon, hiszen akként való megítélése egyöntetű volt: élőbeszédkészsége nulla, realitásérzéke szintén, a "jós" szerepe is csak mítosz volt, hiszen rengeteg hülyeséget hordott össze. És ami a legfontosabb: gazember volt, ami a politikában kulcskérdés.

A bohóckodás kifizetődő neki
"Az Író helyett a Könyvet válaszd!" - ezzel a jelszóval is kampányoltak a MIÉP reformerei a parlamentből való kiesést követő belső tisztújítás (végül inkább tisztogatás) során. Az akkoriak közül Novák Előd, a MIÉP Ifjúsági Tagozat volt elnöke a Kuruc.info kérdésére most elárulta: "Aki Csurkát tehetséges írónak nevezte, az se gondolta komolyan, és inkább csak azért mondta, hogy utána hitelesebben tudja pártelnöki alkalmatlanságát bizonyítani. Én csak annyit kínáltam mindig, hogy méltóságteljes leköszönésként legyen tiszteletbeli elnök, de hivatalos indokolást nemigen tudtam megfogalmazni ehhez sem. Mára könyveitől is megszabadultam; a Jobbik Oktatási és Kulturális Kabinetje által üzemeltetett Csengey Dénes Könyvtárnak ajánlottam fel műveit, mivel azt gondoltam, néhány tisztelője - legalábbis írói munkásságának - még van. Azonban könyvtári statisztikánk szerint könyveit egyszer sem, egyedül egy filmjét kölcsönözték ki, az 1973-ban készített Hét tonna dollár címűt" - zárja le a történetet Novák.
Több milliárd forintot síbolt el a Csurka-klán

Sitten lenne a helye
A MIÉP csak a parlamenti évei (1998-2002) alatt egymilliárd forintot meghaladó állami támogatást kapott, nem beszélve a számtalan adománygyűjtésről, de persze Csurka nem akkor kezdte a lopást... A z ún. rendszerváltás után 28 millió forintot vett fel cége egy a privatizációt népszerűsítő (!) filmért, ami azonban sosem készült el. A pénzt persze nem fizette vissza, az adósság pedig időközben – más tartozások, pl. ki nem fizetett nyomdai számlák és rágalmazások miatti jogerős kártérítések összegével – több mint százmillióra duzzadt, míg végül becsődöltette ezt a cégét is, így a hatalmas tartozás nem került rendezésre. 
Csurka cégbirodalmáról az első komolyabb leleplezéseket a MIÉP 2002-es kiesése utáni belharc során közölték a reformerek a miep.lapja.hu oldalon. Bár a honlap a párt akkori, Csurka általi szétverése óta nem frissült, ma is érdekes dokumentumokat találhatunk ott pl. a Csurka fia Endre átal már a Horn-kormány alatt vezérigazgatott Queen Rt.-ről, melynek alapító vagyona 4,69 milliárd (!) Ft volt, mint azt az alábbi cégadatok is bizonyítják.

Rákay Fülöp - Kuruc.info