Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár Izraelben múlatja az idejét és költi a magyarok pénzét. Limor Livnát izraeli kulturális és sportminiszterrel tegnap megbeszélést folytatott, majd aláírta az izraeli-magyar közös filmgyártást előmozdító egyezményt.

Limor Livnát és Szőcs Géza Jeruzsálemben
Szőcs Géza és a Likud párt által delegált Limor Livnát miniszter asszony a Jeruzsálemben tartott hétfői megbeszélésükön megegyeztek abban, hogy a két ország a filmgyártáson kívül a kultúra egyéb területein is szorosabbra fűzi a kapcsolatokat (mert a Fidesz szerint még mindig nem elég szorosak - a szerk.). A két kultúrpolitikus az egyezmény aláírása után hangsúlyozta, hogy az izraeli-magyar kulturális együttműködésnek a film világán túl ki kell terjednie a többi között a televíziós és a videós alkotásokra is.
Szőcs Géza államtitkár az aláírás ceremóniája után mondott beszédében méltatta a zsidó közösség eddigi hozzájárulását a magyar kultúrához és a szellemi élethez. A budapesti politikus és költő méltatásában név szerint nem említette meg Kertész Imrét, Alföldi Róbertet, Heller Ágnest vagy Kertész Ákost.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info
Kapcsolódó: