A „rasszizmus” elleni harc minden fronton zajlik: december 20-án a Gödör Klubban zenészek igyekeznek csapást mérni a fejét újra és újra felütő idegengyűlöletre.
Különös emberek ezek a cionista zsidók. Egyrészt szívesen tolnak maguk előtt másokat, akik az ő érdekükben ténykednek, és adott esetben vásárra is viszik a bőrüket a „választott nép” érdekében. (Amit aztán egy alapos farba rúgással hálálnak meg, ha a mór megtette kötelességét.) Másrészt viszont mégsem képesek ellenállni a kísértésnek, és csak megmutatják magukat, hogy mindenki világosan lássa, ők vannak ám ott a háttérben, és mindent ők irányítanak.
A Zene a Rasszizmus Ellen elnevezésű kezdeményezés megvalósítását például a budapesti Brit Nagykövetség vállalta magára. Ugyanakkor a december 20-i koncert egy hanukai gyertyagyújtással fog elkezdődni, és csak azután mondanak majd karácsonyi köszöntőt. A zenekarok listáját böngészve mérget vehetünk rá, hogy a zsidók túlsúlyban lesznek a színpadon, mindamellett cigány zenészek is szórakoztatják majd a sok idiótát, ugyanis, mint a koncertet népszerűsítő közlemény fogalmaz: „a rasszizmus elleni küzdelem ma Magyarországon elsősorban a romák elleni negatív előítéletek csökkentését jelenti”. Nocsak, a zsidókat már nem is fenyegeti veszély? Akár fenyegeti, akár nem, a zsidó-cigány barátság a jelek szerint egyre mélyül a „rasszizmus” elleni harc frontvonalán.
Hogy kétségeink se legyenek arról, kik is állnak a kezdeményezés mögött, a szervezők is feltüntetik magukat: a Gödör Klub mellett a Mazsike és a Tom Lantos Intézet szerepel „partnerként”. A Mazsike pedig, ha valaki nem tudná, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület megnevezése.
"Az esemény célja a helyszíni élmény mellett a médián keresztül kommunikálni az egymás iránti megértés és türelem fontosságát" - írják a szervezők. Ezt talán a saját fajtársaik irányába kellene "kommunikálniuk" - két palesztinai gyilkolászás között.
Perge Ottó
Alább az ismertető.
KARÁCSONY ’11 & HANUKA ‘72
Zenés est a vallások közötti párbeszéd jegyében
Dátum: 2011. December 20.
Helyszín: Gödör Klub
A Zene a Rasszizmus Ellen (ZARE) a budapesti Brit Nagykövetség kezdeményezésére jött létre. Mozgalmunk fő célja, hogy politikai szimpátiától függetlenül, a zene nyelvén tegyünk hitet az emberek egyenlősége mellett. A kampányunk keretében megvalósuló rendezvényeink ingyenesen látogathatóak. Az esemény célja a helyszíni élmény mellett a médián keresztül kommunikálni az egymás iránti megértés és türelem fontosságát.
A rasszizmus elleni küzdelem ma Magyarországon elsősorban a romák elleni negatív előítéletek csökkentését jelenti, ehhez tekintjük kiváló eszköznek a roma és nem roma származású zenészek közös produkcióit.
Bízunk benne, hogy ez esemény nem csupán az aznap megjelent résztvevők látásmódját változtatja meg, de a médián keresztül többekhez jut el az üzenetünk, nem beszélve a mind több érdeklődő zenész és zenekar elkötelezettségének növeléséről, akik a ZARE kampányban eddig aktívak voltak, vagy a jövőben szeretnének bekapcsolódni abba.
Az év végi ünnepek nagyszerű alkalmat nyújtanak a vallási párbeszéd mintájára megjelenő kisebbség és többség közötti kommunikációra is.
Program:
20:00
Hanukai gyertyagyújtás, karácsonyi köszöntő
Ünnepi fogások kóstolója
21:00 Koncertek
Butterfly Effect
Volkova Sisters
A Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjai
Fellegini Multikulti Session - Featuring Polnauer Flóra és Said Tichiti
Partnerek: MAZSIKE, Tom Lantos Intézet, Gödör Klub