Terjedelmes levélben részletezte az Európai Bizottság a napokban, hogy milyen kifogásai vannak a tavaly év végén egyeztetésre kiküldött magyar termékrendelettel kapcsolatban - írja keddi számában a Népszabadság.
Brüsszel nem csak formai, technikai kifogásokat emelt a jogszabály szövege kapcsán, de az unió illetékes főosztályán a jogszabályt "diszkriminatívnak" minősítették (pedig sem a kóser megjelölés nem diszkriminatív, sem az, hogy a nyugati gazdák a mieink támogatásának sokszorosát kapják - a szerk.), továbbá "zavarosnak" és "érthetetlennek a fogyasztók számára" (mert a magyar fogyasztó olyan hülye, hogy nem érti, mit jelent a magyar termék - a szerk.).
A Vidékfejlesztési Minisztérium előterjesztésében készült jogszabály igyekszik rendet vágni a magyar termékeredetet jelző címkék között. A gyártók és kereskedők "önkéntes alapon" három címke között választhatnak, ezek a magyar termék, a hazai termék és a hazai feldolgozású termék. Brüsszel szerint viszont ezeket a finom megkülönböztetéseket a fogyasztó nem tudja értelmezni.
(MTI nyomán)