A Jobbik szerint a történelmi egyházaknak és a kormánynak is ugyanazzal a vehemenciával kellene védelmezni például az elcsatolt területeken élő magyarokat, amikor atrocitás éri őket, mint ahogyan szerdán kiálltak Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi mellett - jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt szóvivője.
Zoom
Vajon miért ér többet nekik egy zsidó, mint az elnyomott magyarok százezrei?...
Mirkóczki Ádám döbbenetesnek nevezte, hogy azután, hogy állítólag egy ismeretlen szidalmazta Schweitzert, néhány percen belül a történelmi egyházak közös nyilatkozatot adtak ki, és a kormány is közleményt adott ki egy fantom ellen (Áder pedig nyílt levelet írt "az ország polgáraihoz" - a szerk).
A Jobbik szerint jó lenne, ha ugyanezzel a vehemenciával állnának ki például határon túli magyarok elleni sérelmek kapcsán is, hiszen napi szinten történnek magyarverések, vagy lehetetlenítenek el oktatási intézményeket, és senki nem szól egy árva szót sem a magyarok érdekében.
A Jobbik szerint felháborító, hogy míg egy budapesti szidalmazásért közleményt adnak ki, addig a fülüket-farkukat behúzva a "merjünk kicsik lenni" és a "minél jobban megalázkodás" politikáját követik a külhoni magyarok esetében.
(MTI nyomán)