Alább közöljük a Nemzeti Őrsereg hajnalban hazaengedett főkapitányának szerkesztőségünknek küldött köszönőlevelét, melyben helyreigazításnak nevezve semmilyen új tényt nem közöl, ellenben merőben más véleményt formál a magyarországi és a tót rendőrökről. Érthetetlen ez a magyarázkodás, az ÁVH-sok védelme - talán megtört volna a főkapitány, hogy még az Őrsereg melletti kiállás korrekt nyelvezetét is finomítani akarja?

"Érted jöttünk, elvtárs, nem ellened" - szól az ÁVO-s mondás, melyet 2008-ban bekajálni nagyfokú butaság

Sajnos többeken tapasztalható, hogy a tűrésküszöbük nőtt, már-már elfogadják pl. a megszokott kordonozásokat, holott néhány éve még állt a bál egy-egy ilyen eset miatt. Ugyanez folyik a politikában is: folytonos provokálásunk, megalázásunk, kirablásunk azt eredményezi, hogy az újabb hazugságokon, arcátlanságokon, tolvajlásokon már-már fel sem háborodnak a gyengébbjeink. A Kuruc.info azonban nem enged változtatni a mércén. Alább a Nemzeti Őrsereg főkapitányának fura levele.
Adjon az Isten!
Köszönjük a tegnapi tudósítást, a Kuruc megint bebizonyította, hogy vezető média a magyar közéletben. Megtisztelnének azonban, ha az alábbi helyreigazításunkat leközölnék.
A felvidéki megyehatárokon sorakozik fel a Magyar Gárda és Jobbik című cikkükre szeretnénk reagálni. A Jobbik, illetve Szegedi Csanád azon állítása, miszerint " (...) ezúttal a Nemzeti Őrsereg magyarországi feltartóztatása is. Az ÁVH méltó utódjának határ előtti provokációjára ráadásul azon a Pácinon került sor (...)" Ez az állítás nem helytálló, ugyanis a Magyarországon a Nemzeti Őrsereg gépjárműveit feltartóztató egyenruhás rendőrök jogszerű tevékenységét nem nyilvánítjuk provokációnak, sőt - egyöntetűen kijelenthetjük, hogy segítő szándékkal jártak el velünk szemben a rendőrök, volt határőrök, már-már bajtársias szellemben. (Ez már több a soknál, teljesen abszurd. Az ÁVH-s zaklatás miatt az eredeti tervekhez képest 30 perc csúszással érkeztek Királyhelmecre, ezt hogy lehet bajtársias eljárásnak nevezni? Mostanában mindenhol így szórakozik velünk a karhatalom, tízméterenkénti igazoltatással, megalázó ruházat-átvizsgálásokkal tartóztatnak fel - Kuruc.info szerkesztői kommentár.) Névsor alapján egyeztettek akkor is, amikor hajnalban visszatértünk Magyarországra, és azután érdeklődtek, hogy épségben mindannyian megérkeztünk, erőszakkal marasztaltak-e magyar állampolgárt Szlovákiában, ért-e minket atrocitás, tettlegesség. (Ragyogó, mindent továbbítanak az NBH-nak, s még vágjunk is jó képet a káderlapunk bővítéséhez? Majd az ÁVH fog jogvédelmet biztosítani? Röhej. Amúgy sincs illetékességük Szlovákia területén, legfeljebb a Külügyminisztériumnak jelenleg - Kuruc.info szerk.)
Szegedi Csanád valószínűleg az előbb felsorolt tényekről nem rendelkezhetett hiteles információkkal, hiszen minden média a saját szájíze szerint kommunikálta le a történéseket. Ezért kérjük, hogy a Jobbik által szervezett félpályás útlezáráskor ne használja az ÁVH kifejezést a velünk szemben eljáró, kirendelt magyar rendőrökkel szemben. (Miért, mert nem tépték le a körmeiteket, már adjunk hálát nekik? - Kuruc.info szerk.) Természetesen a félpályás útlezárás nem válik okafogyottá, hiszen a dunaszerdahelyi magyarverést a Nemzeti Őrsereg is mélységesen elítéli, és kiállunk minden magyar honfitársunk mellett.
El kívánjuk mondani a továbbiakban azt is - mert alaptalanul nem vádolunk meg senkit, és nem szeretnénk, ha bárki minket használna fel -, hogy a Szlovák Polícia velünk szemben tanúsított bánásmódjára (nem az eljárásra, azt teljes egészében jogtalannak és alaptalannak minősítjük, jogorvoslattal fogunk élni) sem lehetett panaszunk, emberségesen bántak velünk. (A jogellenes fogvatartás eleve emberi jogokat sért, ráadásul a magát portálunkon megnevezni nem kívánó ügyvédjük szerint az előállítások helyszínén egy utcai, rendőrségi teherautóra felterelték a nem egyenruhás részvevőket is, akiket "csak" kb. egy órára tartóztattak fel: köztük egy állapotos nőt bugyira vetkőztettek. Ez emberségesség? - Kuruc.info szerk.)
Mindenki szolidaritását hálásan köszönjük. Nemzetvédőink becsületből, kitartásból és bajtársiasságból jelesre vizsgáztak tegnap, büszkék vagyunk minden egyes bajtársunkra.

Tisztelettel:
Kis László
főkapitány
Horváth József
mb. kapitány

Frissítés: a Nemzeti Őrsereg válasza kritikánkra
Tisztelt Kuruc.info Szerkesztősége és minden magyarérzelmű ember, aki e sorokat olvassa!
Először is cáfolni szeretnénk azokat a téves "rémhíreket", mely szerint Királyhelmecen a tegnapi nap folyamán terhes nőt "bugyira" vetkőztettek volna, ilyen nem történt. (Akkor elnézést kérünk, ez a hivatkozott Barikád információja volt, illetve a magát portálunkon megnevezni nem kívánó ügyvédjüké, akivel szerkesztőségünk is felvette a közvetlen kapcsolatot, mindenesetre életszerűnek tűnt, és az esetet az előállított Őrsereg-tagok nem láthatták. Az alábbi magyarázkodás pedig nem igényel több kommentárt - Kuruc.info szerk.)
Az, hogy az ottani rendőrségi eljárás és a velejáró fogvatartás jogtalan volt-e, az nem kérdéses, de ennek megítélése is jogi végzettségű emberek feladata és elbírálása. Az, hogy emberség, az alatt azt értettük, hogy TÉNYLEG emberként bántak velünk, nem tekintettek bennünket rasszista, fasiszta, szélsőséges, rendbontó elemnek.
Azt VISSZAUTASÍTJUK, hogy bárkit "megtörtek" volna közülünk. A Nemzeti Őrsereg Főkapitánya és a Nemzeti Őrsereg is úgy gondolja, hogy csak korrekt, a valóságnak megfelelő, a tényeken alapuló hírmondás fogalmazódhat meg ebben az ügyben.
Ha "ÁVH"-s rendőrök tartottak volna fel minket a határ előtt, akkor biztos vagyok benne, hogy a határt sem lépjük át. Azok a rendőrök, akik velünk szemben eljártak, meggyőződésünk, hogy magyar emberek voltak, akik rendőrként dolgoznak Magyarországon. Nem gondolom, hogy ma Magyarországon minden rendőr agymosott, magyarellenes "ÁVH"-s lenne.
Úgy gondoljuk, hogy az ilyen téves és valótlan információkkal és alaptalan feltételezéssel nem kell ezt a kis magyarságot is megosztani. A Nemzeti Őrsereg NEM MAGYARÁZKODIK! A véleményünk a VELÜNK SZEMBEN ELJÁRÓ rendvédelmi szervek tagjairól készült határon innen és túl. Az, hogy a káderlapunk napról napra vastagabb - nem érdekel, ezzel minden magyar nemzeti érzelmű embernek számolni kell.
Tisztelettel:
Kis László
főkapitány
Horváth József
mb. kapitány