"Molnár Oszkár ma is a Fidesz-frakció tagjaként ül a parlamentben. Ez szégyen. Molnár Oszkár zsidózott, cigányozott, börtönbe kívánta a melegeket, a neki nem tetszőket. Amit Molnár Oszkár mond, az náci beszéd" - mondta közleményében Ledvai Ildikó. Az MSZP figyelmeztette a Fideszt: egy demokratikus párt számára vállalhatatlanok Molnár Oszkár mondatai.
Érdekes, hogy egyes politikusok - bár nem szőkék - nem gondolják végig, nyilatkozatuk milyen következtetést eredményez.
Nos, mit is mondott Molnár Oszkár?
Molnár Oszkár polgármester a helyi edelényi tévének azt mondta, hogy „Szeretem Magyarországot, szeretem a magyar embereket, és én előtérbe helyezem a magyar érdekeket a globális pénztőke, ha úgy tetszik, a zsidó nagytőkével szemben, ami be akarja kebelezni az egész világot és főleg Magyarországot.”
 
A megfogalmazásban egy igen egyszerű rangsort állított fel. Méghozzá azt, hogy két érdek közül az egyiket előbbre helyezi a másodikkal szemben. De hát nem egyedi ez a rangsorolás a politikusok megnyilvánulásában! 
 
Horn Gábor például 2008. 04. 08-án 7:25-kor a Nap-keltében kijelentette, hogy számára fontosabb az SZDSZ sorsa, mint az országé.
 
Igen érdekes következtetésre ad lehetőséget, hogy míg Lendvai Ildikó és az általa irányított MSZP Molnár kijelentését vállalhatatlannak tartja, addig Horn kijelentésekor, bizonyára egyetértése okán, nem csak hogy nem figyelmeztette az SZDSZ-t, hogy egy demokratikus párt számára vállalhatatlanok Horn Gábor mondatai, de még csak nem is reagált rá!
 
Lendvai azt állította közleményében, hogy Molnár börtönbe kívánja a neki nem tetszőket. Már pedig ez, kérem, náci beszéd, definiálja Lendvai Molnár kijelentését. Ez pedig megint újabb érdekes összevetésre és annak nyomán újabb következtetésre ad lehetőséget.
 
Ugyanis Kuncze Gábor nem egy helyi tévében, de egy országos sugárzású rádióban, a Klub Rádióban, 2009. 02. 26-án jelentette ki, hogy azoknak, akik másképpen gondolkoznak, mint ő, akik elégedetlenkednek, azoknak ő ciántablettát szándékozik adni.
 
Nos, arról a kicsinységről most nem is értekezem, hogy a börtönbezárás és a végső megoldásként szolgáló ciánozás között van némi különbség. Csak azzal hozakodom elő, hogy mivel Kuncze kijelentésétől sem az SZDSZ, sem Fodor Gábor nem határolódott el, sem Lendvai, sem az MSZP nem figyelmeztette az SZDSZ-t, hogy Kuncze (még) ma is az SZDSZ-frakció tagjaként ott ül a Parlamentben. Ez pedig csak egyet jelenthet, hogy Kuncze végső megoldásként szolgáló mondatai az MSZP szerint vállalhatóak!
 
Természetesen lehet, hogy az MSZP-nek nem az a baja Molnár kijelentésével, hogy rangsorol. Hanem, hogy "zsidó nagytőkéről" beszél. Ez pedig más aspektusokat világít meg. Gondolom, az azért nem vitatható, hogy létezik zsidó nagytőke. Vagy igen?
 
Miért beszélhetünk angol, amerikai és  mondjuk francia nagytőkéről, és miért nem beszélhetünk zsidó nagytőkéről?
Angolozni, amerikaizni vagy franciázni szabad?
 
Miért beszélhetünk orosz vagy olasz maffiáról, de nem beszélhetünk cigány bűnözésről?
 
Mitől náci beszéd az egyik, és mitől nem náci beszéd a másik?
 
Már-már sértő, kedves Ildikó, hogy ennyire hülyének nézed az embert, hogy azt feltételezed, nem tud gondolkozni?
 
Vagy lehet, hogy magával a rangsorral van baj? Nos ez, ismerve az MSZP-t és Lendvait, könnyen meglehet!
 
Lendvai Ildikó kritikája önmagáért beszél.
 
Adjon az Isten szebb jövőt!
Kiss-Dobos László