A Demokratikus Koalíció és egyéb hozzájuk kapcsolódó antimagyar szervezetek Horthy Miklós elleni tüntetést szerveztek, gondoskodva arról, hogy ez a vasárnapunk se teljen eseménytelenül. Természetesen ezt nem lehetett szó nélkül hagyni, ezért két bejelentett ellentüntetés is helyet kapott a liberális söpredék által bitorolt Hősök terén.

Orosházi Ferenc
A Regnum Marianum keresztnél Zetényi Csukás Ferenc, a Horthy István Mártírok és Hősök Alapítvány elnöke, Kocsis Sándor a Horthy Miklós Társaság elnöke, valamint Gonda László tartottak az összegyűlteknek rövid történelem órát. A biztosítékot azonban nem ez, hanem Orosházi Ferenc beszéde verte ki a rendőröknél.
Ferencet előállították, mert Kertész Imre, Sorstalanság című könyvéből idézett egy részletet, mely szerinte bizonyíték arra, hogy nem volt holokauszt. Mikrofonba ordította a hallgatóságnak, hogy; „Nem volt holokauszt!” Ezért egy igazoltatást követően azonnal a Stefánia utcai rendőrkapitányságra hurcolták, feltehetőleg holokauszt-tagadás vádjával, majd később átszállították a Tolnai utcába. Azóta nincs róla hírünk.

Röviddel Orosházi elhurcolását követően a tiltakozó menet elindult a Hősök tere felé az Ötvenhatosok terén át. A vonulók úgy döntöttek, feloszlatják rendezvényüket, és csatlakoznak az addigra összegyűlt "szélsőjobb" csoportosuláshoz.

Atrocitások nélkül, de bekiabálásokkal skandálásokkal viszonozták a liberálisok mocskolódásait. Ám később Dániel Péter személye igencsak felszította a kedélyeket. A két tábor végül a rendőrök akadályozása és a kutyás felvonulás ellenére egymás közelébe keveredett. A hangulatnak az utolsó lökést az adta, amikor Dániel Péter, a szoborgyalázó, ujját a szájára téve csendre intette a radikális oldalt, majd hazaszállíttatta magát a rendőrökkel. Annak ellenére, hogy semmilyen erőszakos cselekmény nem történt, az egyik HVIM-tagot előállították, hivatalos személy elleni erőszak gyanújával. Jelenleg is várjuk a szabadon engedését, illetve Orosházi Ferencről a híreket.
Moncsi-Marcsi