Joszi Sáhár ifjú izraeli festő már Csatáry László halálhírének másnapján közzétette legújabb művét, amelyet - amint a sajtónak elmondta - azért alkotott, mert szinte az egész izraeli írott és elektronikus sajtó "a legkeresettebb náci háborús bűnös" budapesti halálával van elfoglalva, s ezért ő sem kívánt kimaradni a "fesztiválból".
Zoom
Joszi Sáhár: Csatáry László pokolraszállása
Joszi Sáhár izraeli "festő" és karikaturista az itt közzétett alkotásán - legalábbis a mi értelmezésünk szerint - az látható, amint a már mennyországban tartózkodó sárga Dávid-csillagos zsidók, Csatáry László áldozatai, végeláthatatlan sorokban állnak a ítéletet kimondó bíróság pulpitusa mögött, miközben a horogkeresztes (!) öreg, fehér szakállas "náci" alászáll a pokloknak. A jelentős képzőművészeti alkotás a Szrugím" nevű vallásos, nacionalista héber hírportálon látott napvilágot.
Ezúton hívjuk föl az illetékes magyarországi minisztérium figyelmét arra, hogy ezért a korszakos, a népek testvérré válásának eszméjét hirdető műalkotásért is kijár a Pro Cultura Hungarica-emlékplakett, amiképpen azt az ismert magyargyűlölő, vallásfelekezeti békétlenségre, a keresztény papokkal bratyizó főrabbi megtámadására uszító izraeli Naftali Kraus is megkapta néhány esztendővel ezelőtt Breuer Péter fölterjesztése nyomán. A másik kiérdemesült jelöltünk a magas állami kitüntetésre: Efrájim Zuroff nácivadász, zsidó telepes.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info