A Békés megyei kormányhivatal közleményt adott ki, melyben azt írják, a közfoglalkoztatottak képzése nem folyik általános iskolában, és egyetlen képzésen sem történt rendkívüli esemény. És persze elhatárolódnak a "hangnemtől". Közöljük az ő álláspontjukat is:
A kurucz.info internetes hírportálon megjelent „Békésen is botrányba fulladt a kisiskolásokra szabadított túlkoros cigányok” oktatása” – ez megy az egész országban” című cikkre reagálva tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy Békés városban közfoglalkoztatottak képzése nem folyik általános iskolában és egyetlen képzésen sem történt rendkívüli esemény.
A cikknek egyáltalán nincs valóság tartalma és teljes mértékben elhatárolódunk a cikk tartalmától és hangnemétől egyaránt.
Békés megyében minden tervezett alapkompetencia képzés a közfoglalkoztatottak számára, összesen 85 csoportban, december 2-án zökkenőmentesen, jó hangulatban és probléma nélkül elindult.
A tervezett betanító és OKJ-s képzések 93%-a, 247 képzés rendben elindult és folyamatban van, rendkívüli esemény itt sem történt. További 19 képzés elindítására későbbi időpontban kerül sor, tekintettel arra, hogy ezen képzésekre nem érkezett érvényes, megyei képzési ajánlat.
Békéscsaba, 2013.12.04.
Békés Megyei Kormányhivatal
Munkaügyi Központja
Arra a kérdésünkre, milyen intézményben folyik a "képzés", ezt válaszolták:
Békés városban nem általános iskolában, hanem egy önkormányzati tulajdonú épületben zajlik a képzés. Az épület a központban van, tömeg közlekedési eszközzel jól megközelíthető helyen. Szóban forgó iskoláról szó sincs, hiszen az egész cikk alaptalan és semmilyen rendkívüli esemény sem történt.
A korábbi olvasói levél:
Kedves Kurucok!
A Békés városi helyzetről szeretnék beszámolni nektek. Itt is beindult a túlkoros, debil cigányok rászabadítása a kisiskolásokra. Az "oktatás" első napján holtrészegen jelentek meg, és a tanóra keretében szétverték a tantermet. Az iskola és a fenntartó december másodikára válságtanácskozást hívott össze, mert ezek után egy pedagógus sem akarja vállalni ezeknek az állatoknak a tanítását. Az egész horda teljesen fegyelmezhetetlen, mert semmi következménye annak, ha nem tanul egy mukkot sem, és megbukik. Csak egy követelmény van: jelen kell lenniük, mert akkor jár a plusz "munkabér", meg a segíjke.
Az ügyben teljes a hírzárlat, mindenki kussol az országos és a helyi médiában is. A jelekből nyilvánvaló, hogy a Fidesz a méltán kimúlt SZDSZ-t is felülmúlva pusztítja a közoktatást. A tanárok elmondása szerint a felnőtt korú cigányok némelyike olvasni sem tud, a szövegértésről nem is beszélve. Ezeket szabadították rá a kisiskolásokra. A legszebb, hogy ezeknek is ugyanaz a tananyag van előirányozva, mint a kicsiknek. Kevesen gondolták, hogy az SZDSZ-es magyarbálinti őrületet még fokozni lehet, de Orbánnak sikerült. Úgyhogy Békés városa is "jobban teljesít". Gőzerővel zajlik az integráció, a még tanulni képes diákok életének tönkretétele, iskolájuk megutáltatása és integrálása a legidiótább cigányok szintjére.
Zárásként egy javaslat: mindenki írja meg a saját tapasztalatait az ügyben a szerkesztőségnek, mert csak így tudjuk áttörni Orbánék teljes hírzárlatát és hazugságát, hogy Magyarországon nemzeti kormányzás zajlik! Mindenki azt hiszi, hogy csak a saját településén történik ilyen, de egyébként az országban minden rendben, hiszen az összes országos és helyi média mélyen kussol az ügyben (a Kuruc.infót leszámítva, természetesen). Törjük át a hallgatás falát, ne hagyjuk tönkretenni az iskoláinkat, a jövőnket az SZDSZ volt testvérpártja által!
Bajtársi üdvözlettel:
egy békési kuruc
(Kuruc.info, kép: miskolc.jobbik.hu)
Korábban írtuk: