Tisztelt Szerkesztőség!
A szentgotthárdi iskolákban egy héttel a kisebbség érkezése előtt jelentették be, hogy "speciális" osztályt fognak indítani. A gimnáziumba hétfőn meg is érkezett a rosszarcú kisebbség, azaz a "speciális" osztály. Már reggel beszólogattak a tanulóknak, egész nap szesz- és cigarettaszag terjengett a folyosón. 20 évestől egészen 60 évesig vannak, körülbelül 30-an, és jelenleg olvasást "tanulnak". Hozzátesszük: gimnáziumban.
Az alsó szinten lévő illemhelyek le vannak foglalva a részükre, bár nem gondoljuk, hogy bármelyik tanuló arra vetemedne, hogy esetleg abba a WC-be menjen, ahol ezek is vannak. Többen is látták, ahogy az iskolaudvaron már a második napon kerékpárokat akartak feltörni. Az iskola tehetetlen, a gyerekek már félnek, többen mindenhová viszik a felszerelésüket egy-egy adott órára.
A termük éppen a 6. osztály mellett van. A többi iskolában sem alakul másképp a helyzet, többen mondták, hogy egyszerűen nem tudnak beilleszkedni az iskolai közösségbe. Még csak második napja járnak, de már most gond van velük, és előreláthatólag három hónapos oktatásban vesznek részt... Mi lesz itt később?
Egy tavalyi, de ma is aktuális bejegyzés: Időzített cigánybombán csücsülnek a szentgotthárdiak