Olvasónk hívta fel a figyelmünket az alább látható átlagos tetűhintás adatlapjára. Hosszú János egy igazi héber, vallása tanításának megfelelően ugyanis lelketlen állatoknak tartja a nem zsidó "embertársait", köztük természetesen minket, magyarokat is. "Meglepő" módon Jánosunk egy judapesti ékszerboltban dolgozik (ad-vesz, ugyebár), látható is az üzlet címe.

Oberlander Baruch rabbi (példaképe?) ábrázatát használja Schwarzunk

Schwarz 2007-ben regisztrált, s legutóbb ma hajnalban jelentkezett be, szorgalmasan nézegeti tehát az adatlapját. Kívánjunk neki boldog születésnapot a közelgő évforduló alkalmából!



Alább láthatók az ismerősei, köztük zsinagógák, zsidó klubok és Such rádiója (ami elvileg "Magyar Rádió" kellene, hogy legyen). Érdekes módon nem tiltakoznak és nem tagadják meg a barátságot az összes nem zsidót egyszerűen állatnak tartó kiválasztottal, holott gondoljunk csak bele, mi történne, ha egy egyszerű halandó magyar írná az adatlapja állatokra vonatkozó mezőjébe, hogy "zsidók". Másnap már Budaházy mellett ücsörögne talán, ha megtudnák kilétét, miközben egy ország határolódik el - ráadásul ha mindez Izraelben, héberül történne... Jobb nem is gondolni rá.
A vicc kedvéért persze odaírhatnánk, hogy várjuk az érintett (és nem csak) zsinagógák, zsidó közösségek elhatárolódását a békés együttélés jegyében és érdekében - de fölösleges, hiszen a megítélésünkben nincs vita. És ezek gajdolhatnak a Magyar Országházban, különféle törvények meghozatalát követelve, fideszes szervezésben...



Kuruc.info