Ez mit érdemelne?
A Kuruc.info mindig örömmel számolt be (lásd alább) azon ügyészségi döntésekről, melyek eredményeképpen kimondták: a szabad véleménynyilvánítás egyik markáns, történetileg kialakult formája a különböző élelmiszerekkel való dobálás. Ismét ez történt, ezúttal a BRFK adta írásba, hogy nyugodtan meg lehet tojással dobálni nemcsak a politikusokat, hanem a hányingerkeltő deviáns buzikat is, akik évente legalább egyszer provokálják a jóérzésű magyarokat (főleg) a főváros utcáin. Lehet tehát készülődni a beköszöntő tavasszal ránk szakadó homárrendezvényekre. Büntetlenül.
Kapcsolódó
Bűncselekmény hiányában megszüntették az eljárást az ellen a nyolc férfi ellen, akik tavaly júliusban tojásokkal dobálták meg a "meleg büszkeség napján" felvonulókat Budapesten – ezt az egyik volt gyanúsítottat képviselő Futó Barnabás közölte csütörtökön.
Az ügyvéd elmondta, hogy kézhez kapta a Budapesti Rendőr-főkapitányság határozatát az eljárás megszüntetéséről, amely szerint nem bizonyítható, hogy a gyanúsítottak a tojásokon kívül bármilyen más, sérülés okozására alkalmas tárgyat dobtak volna a beteges felvonulás résztvevői felé. A határozat kitér rá, hogy „a kizárólag tojással történő dobálás nem meríti ki az erőszakos elkövetés tényállási elemének fogalmát”.
Tekintse meg a helyszíni videónkat a tavalyi homárparádéról alább!
Ezek alapján a nyolc férfival szemben folytatott eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették. Futó Barnabás emlékeztetett rá, hogy tavaly március 15-ét követően, amikor Demszky Gábor főpolgármestert beszéde alatt tüntetők tojásokkal dobálták, az ügyészség olyan döntést hozott, hogy az maximum tettleges becsületsértésnek tekinthető, de magánindítvány hiányában nem lehet megindítani az ügyben az eljárást.


Tojást nekik!

A Szivárvány Egyesület szervezésében tavaly július 7-én megrendezett provokatív felvonulás a Hősök teréről indult, de az Oktogonnál több száz fős korrekt ellentüntetés fogadta a résztvevőket. A normalitás-párti magyarok között az eljárás során ismeretlenül maradt személyek igen helyesen tojást osztottak szét, majd a betegségükkel kérkedő idiótákat többen azzal, illetve különböző tárgyakkal dobálták meg azzal a céllal, hogy vegyék már észre magukat.
(Kuruc.info - MTI)

Kapcsolódó