Bana Tibor (a háttérben) túl közel ment,így őt is bevitték
Április 4-én a Magyar Kommunista Munkáspárt ünnepségéről a "Szabadság" téren három Jobbik-vezetőt állított elő a rendőrség, ellenben a tojásokat összetörő és lökdösődő komcsikat nem vegzálta senki. A jobbikosok kedden állnak bíróság elé, ekkor a képviseletüket - szokás szerint önként és térítésmentesen - elvállaló Nemzeti Jogvédő Alapítvány (NJA) bemutat egy hasonló ügyben nemrég született, megdöbbentő ügyészségi határozatot, mely szerint a politikusoknak el kell viselniük, ha tojással dobálják meg őket.

Tomcat az ún. Árpád-pöttyös zászlójával2007. március 15-én
"Húsvéti ajándék" - a kereszténység legnagyobb ünnepe előtt néhány nappal ez a felirat állt azon a tálca tojáson, mellyel Novák Előd közelített a szovjet megszállást ünneplők felé. Azonban a komcsik a stílszerű ajándékot nem vették jó néven: földre lökték a tojásokat, és dulakodni kezdtek. Korábban videókkal együtt beszámoltunk a részletekről, így most csak a végeredményre szorítkozunk: az ártatlan, sőt áldozat Novákot előállító ÁVH-sokat ÁVH-soknak nevező Elszaszer Tibor Csörsz érdi Jobbik-elnök és Bana Tibor Vas megyei pártszervező is a Gyorskocsi utcai fogdában kötött ki.
Elsőfokú tárgyalásuk nyílt, bárki részt vehet rajta. A Pesti Központi Kerületi Bíróság (II. ker., Varsányi Irén u. 40-44. - a Széna térnél) 419-es tárgyalójában július 3-án, kedden 8.30-tól Novák garázdaság vádjával, 10.00-tól Elszaszer és 12.00-tól Bana rendzavarás címén áll bíróság elé.
Az NJA ügyvédje, Forgács Gábor a tárgyalás során bemutat egy ügyészségi határozatot, mely szerint semmilyen jogaszabályba nem ütközik, és a politikusoknak el kell viselniük, ha a nép hagyományos módon, tojással (akár dobálva) nyilvánít véleményt. Ez a nyomozást megszüntető határozat Tomcat, pontosabban Demszky március 15-ei ügyében született Balogh Gábor ügyvéd (szintén NJA) munkája nyomán.
Rákay Fülöp - Kuruc.info