A szlovák-magyar gúnyhatárra egyre több betolakodó érkezik azt követően, hogy Ausztria szigorúbban ellenőrzi a jelenlegi osztrák-magyar határt. A csempészek Felvidéken keresztül próbálnak kerülni Németország felé. A határozottan feltartóztatott kontinenshódítók Nagymegyernél próbálkoztak, a tót vámosok - magyarországi kollégáikkal ellentétben - nem ásványvízzel és elemózsiával kínálták őket.
Zoom
A mieink Röszkénél valamit rosszul csináltak
A felvidéki vámosok vasárnapról hétfőre virradó éjjel négy személygépkocsit állítottak meg Nagymegyernél. Az autók átlépték a "szlovák-magyar határt". A SITA hírügynökség információi szerint az egyik autó nem akart megállni a felszólításra, az autót ezért lövésekkel próbálták megállítani.
A lövöldözés során az egyik betolakodót eltalálták. A hírügynökségi jelentés szerint egy nőről van szó, akit a veséjén ért a lövés. A feltartóztatott inváziós csapatot átadták az illegális bevándorlással foglalkozó egységnek.
A felvidéki gúnyhatárra egyre több kontinensfoglaló érkezik azt követően, hogy Ausztria szigorúbban ellenőrzi a jelenlegi osztrák-magyar határt. A csempészek Felvidéken keresztül próbálnak kerülni Németország felé.
(Bumm - SITA nyomán)
Frissítés: A dunaszerdahelyi kórházban műtötték meg az illegális határsértőt
Állapotát stabilizálták. Több társát is kórházban pátyolgatják.