Nem véletlenül mondjuk-írjuk már jó ideje, hogy igenis ha nem is a teljes EU-nak, de a cigányprobléma által leginkább érintett államoknak össze kell fogni, és ki kell bérelni mondjuk Ukrajnától, Oroszországtól vagy valamelyik -sztántól egy jó nagy földterületet, hogy oda deportálják az erőszakos / visszaeső, azaz túlnyomórészt cigány bűnözőiket.

Esetleg, másik lehetőségként, városokat, falvakat építsenek oda (házakkal, lakásokkal), és felkínálják a cigányságnak, hogy szabad akaratából és érdekében adja fel az állampolgárságát és költözzön el abba a cigóparadicsomba. Azzal mindenki jobban jár: ők is, mert nem csukjuk szigorított börtönbe, ha bűnözik (ahogy szokott), és mi is, mert megszabadulunk tőlük. Igény, akarat biztosan lenne rá, mind a románok, mind a tótok, mind a csehek, mind a bolgárok, mind a szlovének, mind a többi, érintett nép részéről. Különösen, ha figyelembe vesszük azt, hogy mindezen országokban már ma is sokkal keményebben állnak a cigánykérdéshez - kormányszinten is(!). (Pár kitűnő, kötelezően ismerendő, új, kormányszintű cigányszivatás, -üldözés-példa, további hivatkozásokkal: csehek; tótok (plusz EZ); románok; bolgárok; szlovének.)

Ugyanezt húzzák alá a mostanában Nagybányán történő dolgok, ill. az azzal kapcsolatos sajtóvisszhang. Az alább, az Interneten egyes egyedül nálunk (saját szkennelés) olvasható mai Magyar Nemzet-cikknek különösen a második fele tartalmaz ezzel kapcsolatos érdekes, új információkat: az agyhalott jogvédőkön kívül minden jelentősebb ottani politikus attól fél (és ezt ki is mondja! Azt se felejtsük el, hogy ott még maga az államelnök(!) is többször, durván cigányozott), hogy Románia is elcigányosodik.

A helyzet adott, a fogadókészség is a többi cigányfertőzött állam szemszögéből; a kormánynak ideje lenne az idióta, alkalmatlanságukat már évszázadok óta bizonyító, impotens (és emiatt a rajvédőknek igen imponáló) EU-s „cigányprogramok” helyett a tettek mezejére lépni, és valóban meglépnie azt, amit meg kell. Talán csak így kerülhető el a fehér-cigány polgárháború minden egyes érintett államban (de legfőképp nálunk, a bolgároknál és Romániában) – és ezzel mindenki tisztában van.

A teljes cikk:

Fallal kerítik el a nagybányai romákat
Három méter magas betonfallal akar elkeríteni az észak-erdélyi Nagybánya polgármesteri hivatala egy panelházat, amelyben többnyire romák laknak, a terv ellen tiltakoznak az emberi jogvédő szervezetek. Eközben székelyföldi elöljárók több vidék „elcigányosodásától" tartanak. Romániai emberi jogi aktivisták európai fórumokon akadályoznák meg a terv megvalósítását.

Heves ellenállást váltott ki jogvédő szervezetek részéről a romániai Nagybánya polgármesterének terve, miszerint betonfallal kíván elkeríteni egy romák lakta tömbházat. Catalin Chereches, a máramarosi megyeszékhely idén májusban megválasztott polgármestere a napokban jelentette be, hogy elkezdődik a panel körbeépítése. A korábban a román liberális pártban megfordult, elöljárói mandátumot viszont függetlenként szerzett Chereches azzal indokolja a tervek szerint három méter magas és száz méter hosszú fal megépítését, hogy a panelben élő cigány családok rendszerint zaklatják a környékbelieket, a legalapvetőbb higiéniai szabályokat sem hajlandók betartani, és a környéken magas a bűnözési arány.

„A falon egyetlen bejáratot alakítanak majd ki, s a közelben egy új rendőrőrsöt is létesítünk, így reméljük, hogy elszigetelünk min den, a környék lakóit zavaró tényezőt" — fogalmazott a közel 140 ezer lakosú Zazar-parti város 33 éves polgármestere. A munkálatok elkezdéséről az önkormányzat is döntött már, és erre 30 ezer lejt (mintegy kétmillió forintot) különített el Nagybánya költségvetéséből. Csakhogy az Amnesty International, a Romani Criss és az Esélyegyenlőség Egyesület nevű romániai jogvédő szervezetek tegnap közleményükben leszögezték: ha kell, európai fórumokon akadályozzák meg a polgármester tervének megvalósítását.

A szervezetek szerint az intézkedés célja gettósítani és megalázni az ott élő romákat, az építmény pedig diszkrimináló jelleggel bír na. Asztalos Csaba, a romániai diszkriminációellenes tanács elnöke ugyancsak elfogadhatatlannak nevezte a nagybányai kezdeményezést, és kérte az építkezésre vonatkozó önkormányzati határozat azonnali felfüggesztését. Eközben Borboly Csaba, a Hargita megyei közgyűlés elnöke a napokban arra hívta fel a figyelmet, hogy a többségében magyarok lakta székelyföldi régió településeinek helyzetét nehezíti a térségben folyó „elcigányosodás". A politikus a kolozsvári Nemzeti Kisebbségkutató Intézetnek a térségre vonatkozó demográfiai előrejelzését idézte, amely szerint például Székelykeresztúr térségében a romák számaránya hamarosan meghaladhatja az ötven százalékot. Hasonló problémára hívta fel a figyelmet Marius Pascan, Maros megye prefektusa is, aki szerint a megye jelentős arányban romák lakta vidékei potenciális konfliktusforrást jelentenek, mivel a cigányok nem dolgoznak, soraikban magas a bűnözési ráta, ráadásul tömegesen toloncolják haza őket nyugat-európai országokból. Ezért a kormány területi képviselője felkérte az országos rendőrfőkapitányt: vizsgálja felül a rendőrség átszervezéséről szóló, számos vidéki rendőrőrs megszüntetését előíró rendeletét, ez ugyanis a prefektus szerint a bűncselekmények számának növekedéséhez és etnikai konfliktusok kirobbanásához vezet.