A közismerten "szélsőjobboldali" Info Rádióból tudjuk, hogy a londoni utcai bűnözés jó része a cigányok műve. London után nézzük, mi a helyzet az angol vidéken – hogy viselkedik az “őslakos” (tehát nem romániai, hanem állampolgárság szerint angol), lakókocsis cigányság, ill. a velük gyakorlatilag ugyanazon “kultúrát” birtokló, ugyanakkor fajtailag nem cigány ún. (ír) vándorok, az (ír) “Travellerek”.

Nézzük a szintúgy közismerten "fajgyűlölő, szélsőjobbos" angol állami médium, a BBC riportjait. Kezdjük például az ITT található cikkel, amely azzal foglalkozik, hogy a brit törvényhozás meg kívánja szigorítani a vándorcigányok táborozási törvényeit, hogy azok ne jelenhessenek meg egy tetszőleges település határában, hanem csak az előre kijelölteken.

“"The result is that there are too many developments on inappropriate sites, causing tensions and difficulties for both the neighbouring communities and the Gypsies and travellers.
"That is why we are consulting on a new obligation on local authorities to identify more appropriate sites, as well as new powers to take immediate action if the development is in the wrong place and cannot be tolerated in even the short-term because of risk to local amenity and the environment."

Many MPs with rural constituencies, particularly in eastern England, have been pressing the government to create stronger enforcement powers, saying villagers are suffering because of the legal delays in removing illegal encampments.”


Azaz: a cigányok engedély nélküli, a lakott területekhez közeli táborozása viszályt kelt az ott lakó őslakosok, ill. a[z oda tolakodó, ott bűnöző] cigányok között. Mind a helyi békére, mind a környezetre veszélyesek ezek az illegális letáborozások. A helyiek szenvednek attól, hogy nem lehet elég gyorsan felszámolni az illegális táborokat [és elüldözni a cigányokat a környékről.]

És ez csak egy cikk a sokból: folytassuk EZZEL:

“Travellers say the system is biased against them. There has been an ongoing campaign to force councils to provide sufficient sites - something they had to do until 1994.

But the ODPM committee said few councils would voluntarily provide caravan sites because of the opposition of residents.

In turn, unauthorised or illegal encampments were causing "anger and frustration" among local residents.

"Conflict between Gypsies and Travellers and the settled community has steadily escalated in recent years," said Mr Bennett.”

Azaz: a cigányok (és a Travellerek) arra panaszkodnak, hogy nincs elég táborhely. A helyiek vezetői viszont hallani sem akarnak arról, hogy ilyeneket létesítsenek a cigányoknak, mivel az csak dühöt és frusztációt okoz, és a helyi lakosok ellenzik. A cigányok és a letelepedett (fehér) lakosok közötti konfliktus az utóbbi években erősen eszkalálódott.
EZ a cikk arról számol be, hogy 16 cigánycsalád mindennemű jogosultság nélkül, önhatalmúlag építkezni kezdett egy somerseti földdarabon. EZ a cikk pedig azt írja, hogy Cottenham településén kb. 1000 adófizető bejelentette, hogy semmilyen helyi adó megfizetésére nem hajlandó, amíg el nem takarítják a cigányokat a falu mellől.

Hoppá, cigányfaj- és -bűnözővédők, hoppá! Vajon miért van az, hogy Angliában is ugyanaz a probléma a cigókkal? Miért utálják az angolok az orkokat? Csak nem a bűnözés miatt?

Kapcsolódó cikk
Mit írtak a lapok a cigányokról 1771 és 1890 között? - különösen az első, "Magyarországi cigányok érkeztek Finnországba" fordításunkat ajánljuk, ha valaki tisztában szeretne azzal lenni, mit is csinálnak az ilyen vándorok, miért is utálják őket az őslakosok.

Kuruc.info - Arppi S.