Úgy látszik, a rendőrök vagy egész nap a Kuruc.infon csüngenek, és innen értesültek a legújabb kannibál-hírekről (lásd EZT), esetleg olyan belsős, rendőrségi anyagokhoz férnek hozzá, amelyek szintén bizonyítják, hogy a putriscigányok még ma is hódolnak ősi emberevési szokásaiknak. Bármelyik eset áll fenn, tanulságos a Magyar Hírlap mai cikkének általunk kiemelt része.

"Kevés volt a tarka magyar
Mintegy háromezer tarka magyar vett részt a szombati, a kirekesztés és erőszak elleni felvonuláson. A rendezvény biztosítására a rendőrség igen nagy erőkkel vonult fel a főváros több pontján. A mellékutcákban elhelyezett kordonokkal hermetikusan lezárt Andrássy úton és a Hősök terén ezúttal elmaradt a rendbontás.

A várt százezer helyett talán háromezer demonstráló jelent meg szombat délután a fővárosi Erzsébet téren, ahonnan a több civilszervezet által meghirdetett Tarka Magyar! elnevezésű, erőszakellenes demonstráció indult. Az érdeklődők – köztük az SZDSZ politikusai, roma szervezetek vezetői és ismert médiaszemélyiségek – a minden más irányból megközelíthetetlen Andrássy úton át vonultak a Hősök terére, ahol a közös tarkakendő-rázás előtt Rácz Kati énekesnő szórakoztatta őket, aki az MSZP 2006-os választási kampányában fellépve a Magyar Népköztársaság miniszterelnökeként éltette Gyurcsány Ferencet.

A kormányfő valamennyi testőre és neje társaságában, magánemberként jelent meg a rendezvény végállomásán, ahol a szervezőként és moderátorként közreműködő, kereskedelmi televíziós vetélkedőkből jól ismert Novák Péter a korábban kiosztott nyilatkozat szövegének együttes elmondására, majd a náluk lévő tarka kendők lobogtatására buzdította a felvonulókat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nem bízta a véletlenre az esemény biztosítását. Az Andrássy út valamennyi mellékutcáját dobótávolságon kívül elhelyezett kordonokkal zárták le, a menet vonulását helikopterről is megfigyelték, az Erzsébet körúton és a Városligetben pedig a készenléti rendőrség teherautói és autóbuszok között az Izraelből beszerzett vízágyúk is ott várakoztak.

A vonulás és a kendőlengetés alatt elmaradtak a korábbi tömegmegmozdulások idején gyakorlattá vált rendbontások. A rendőrség a néhány tagú, árpádsávos zászlót lobogtató csoportból két személyt állított elő. Egyiküket azért, mert nem tudta igazolni személyazonosságát, társát pedig a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz, egy bokszer birtoklásáért vonták eljárás alá.

Amikor lapunk munkatársai több kolléga társaságában a Szépművészeti Múzeum hátsó frontjánál felállított kordon irányában távoztak a helyszínről, az útzárást biztosító rendőrök éppen egy különös, igen nagy termetű férfiakból álló társaságot igazoltattak. Fültanúi voltunk, amikor a rendőrök egyike azt mondta kollégáinak: "Figyeljétek a kannibálokat, nézzük csak meg őket."

A saját bevallásuk szerint a roma kisebbséghez tartozó férfiak – egyikük legalább egy kilogrammos, aranyláncon lógó feszületet és majd minden ujján gyufásdoboz nagyságú pecsétgyűrűt (Kuruc.info: csak a szokásosat tudjuk kérdezni: miből vette mindezt? Segílykéből? Munkából? APEH-ellenőrzése volt már? Miért nem, tessék mondani?) viselt – egymás szavába vágva bizonygatták: "Fel vagyunk írva a listára, mert mi vagyunk itt a biztonsági őrök.""