Sziasztok Kurucok!

Nem tudom láttátok-e EZT a Népszabadság cikket.

Mi a különleges ebben? A cikk szerint akkor a fiúk és a lányok közötti különbség miatt érdemes
külön oktatni őket. Szóval akkor a magyar és cigány, v. fehér-fekete gyerekek közötti létező különbség ezt miért nem indokolja? Vagy csak elfelejtettek a népszabósok polkorrekt módon viszonyulni a cikkhez?

üdv
Egy olvasó

***********

Köv. levelünk az "Olvasó: az állami gondozottak 90%-a cigány + nyílt erőszak" olvasói levélre érkezett:

"Kedves Krisztián!

Olvastam a cikket, és szeretném, ha a cigány lurkó helyzetét is megismerné egy kicsit jobban.
Molnár Mariann vagyok, 34 éves, jelenleg egy bankban dolgozom, egy gyermekem van akit a férjemmel boldog házasságban élve nevelek! Mellette könyvet is írok,és sok grafikai kiállításom volt. Ez a jelen helyzet.
Állami gondozásból kerültem nevelő szülőkhöz, akik felneveltek, de inkább mondjuk úgy, hogy el láttak étellel, ruhával...Már gyermek koromból emlékszem verésekre amelyeket a nevelő szüleimtől kaptam, hol a fejemre, kezemre stb. csupán mert nem csuktam be az ajtót, vagy rossz helyre tettem valamit. Ha jött hozzánk a családvédelmis, nem szabadott azonban semmi ilyenről beszélni...ez meg volt előre mondva, mert az nem verés volt, csak játék...
7 éves koromra már tisztán láttam, hogy amit csak lehet ezeknek a szülőknek meg kell tenni, mert ha nem, akkor az ami nyomja őket, azt rajtam és a mostoha nővéremen vezetik le (aki szintén állami gondozott kis cigány lurkó...)legyen az bármi, mnkahelyi gond, vagy csak az, hogy a szomszéd megbántotta...11 éves koromban  a nevelő szüleim elváltak, mert nevelő apám ivott, és már nem csak minket bántott, hanem nevelő anyámat is!  Persze a mostoha nővéremet visszaküldték az intézetbe, mert senki nem vállalta, engem csak azért vállalt továbbra is mostoha anyám,mert már örökbefogadott.
Ami ezután következett az maga a pokol volt! Hiába voltam 4-es 5-ös tanuló, nem mehettem ki a szobából, ha kimentem akár wc-re utánamjött, és ellenőrizte, hogy mit csinálok...nem ehettem, csak időre...és suliba is időnként be ment panaszkodni, hogy milyen vagyok...A tanárok nem így látták, mindig fegyelmezettnek és igyekvőnek találtak!
Majd elérkezett a kamaszkor, és nekem is időközben mint normálisan fejlődő lánynak, megjött a havi vérzésem. mivel nevelőanyám nem szülhetett, és 19 éves kora óta ki volt véve a teljes szaporító szervrendszere, amit ezuátán átéltem, az volt maga a veszedelem! Nem mehettem a többiekkel moziba, mások a suliban tartott bulikon táncoltak, én nem lehettem ott, mindenféle bűnöző és kurva voltam, csak azért mert amikor a középiskola első osztályát végeztem,  elmondtam neki, hogy tetszik egy fiú. úgy láttam legjobbanak ha nem mondok el többet semmit, és inkább magam oldok meg mindent! Aztán megtudtm, hogy a rokonainak vidékre leveleket írt rólam, hogy nem segítek, és koszos vagyok...nekem pedig megtiltotta, hogy a konyhába mehessek, vagy valamit is segítsek, nem egyszer megkérdeztem miben segíthetek, elküldött azzal hibáztatott, hogy én rontottam el az Ő házasságát, mert nevelő apám nem akart minket, és ő gyereket akart...
Végképp azt láttam, hogy mielőbb el kell mennem innen, ha még azt akarom, hogy a saját magamban lévő bizalmam megmaradjon, mielőtt elhiteti velem, hogy én egy alja ember vagyok! A hitemet nem veheti el, és én nem kértem, hogy hozzon ki az intézetből!
17 évesen az első kapcsolatomat, ami még inkább egy barátság volt, ismerkedés, teljesen szétszedte, majd amikor a férjemet 18 évesen megismertem, teljesen pánikba esett, hogy még boldog leszek az életben, és mindent megtett, hogy azt is szétzúzza! Ám a férjem Attila, aki akkor csak a barátom volt, nem neki hitt...nekem, és a kettőnk kapcsolatában látta a jövőt!
Összeköltöztünk 19 éves koromban, addigra úgy éreztem, hogy megbolondulok otthon anyám mellett, és a lehető legjobbkor elkerültem mellőle! Albérletben kezdtük, de idővel lett egy saját lakásunk, jelenleg is abban élünk. Érettségi után dolgoztam, és a kislányunkat neveltem aki 21 éves koromban született,szerencsére már a saját lakásunkban. Megtaláltam azt amiben boldog lehetek, és a lányom az egyik legjobb tanuló az osztályban, ahogy én annakidején!
Nevelőanyám rengetegszer ellenem akarta fordítani a lányomat, és a férjemet, soha nem sikerült neki! Nem hagytuk magára soha, hiszen mégis csak kivett az intézetből...de folyamatosan áskálódik ellenem. 73 éves, mostanra senkije nincs, és a mai napig nem érti, hogyan lettem boldog, amikor Ő mindent megtett hogy ne legyek az...

Kérem tisztelettel, én amit tapasztaltam, hogy a nevelőszülők akik arra vágynak, gyereket mentsenek meg, levezetik a problémáikat a gyereken, hiszen a kis cigány lurkó nem a sajátjuk...Én soha nem emeltem kezet nevelő anyámra, annak ellenére, hogy ő megvert sokszor, inkább eltűrtem mindent, és amikor a sikereimről volt szó, nem hittem neki, nem hagytam, hogy elrontsa az életemet, és berakjon a bűnözők klubjába csak úgy hiszen nem a vérszerinti anyám! Magamban hittem!

A cigányok déli típusú emberek, sokkal hevesebb vérmérséklettel rendelkeznek, s ha megszorítva érzik magukat, elhiszem, hogy úgy reagálnak, ahogy azinteligens fehéreknek nem teszik...Én ezt tudtam nagyon korán, ezért nem reagáltam semmi sérelemre, nehogy felhasználja ellenem! Ha  a cigányok szeretve vannak, a lelküket, a szívüket odaadják, a fehérek hűvösen reagálnak a szeretetre, vagy kihasználják!
Dolgoztam cigányokkal, a főnökük vaoltam,előbb adták le a munkát amit el kellet végezni,mint fehér társaik, és később vették fel az érte járó pénzt! Az Ő munkájukban kevés hiba volt, a fehérekében sok javítani való rám hárult!

Ennyit szerettem volna írni, köszönöm, hogy elolvasta, már nem vagyok ugyan lurkó, de cigány vagyok!
Maradok tisztelettel:   Molnár Mariann.

Budapest, 2008.10.24."

Kuruc.info: Köszönjük! Azért azt hozzátennénk, hogy végzettsége, munkája, életvitele, családja (gyerekeinek száma stb.) mind arra mutat, hogy Ön nem egy átlagcigány, hanem az asszimilálódott romák (sajnos kis létszámú) részébe tartozik. Lehet, hogy ez (az igényesség, a jó tanulás stb.) is közrejátszott abban, hogy a nevelőszülei irigykedtek Önre. Nagyon sok felnőtt, rasszfüggetlenül, nem tudja feldolgozni, elviselni, ha egy gyerek nála sokkal okosabb, igyekvőbb, szorgalmasabb.

Emiatt nem lehet általánosítani a nevelőszülőkre sem. Önnek nem volt szerencséje, mert pont "kifogott" egy olyat, aki, meddősége miatt, eleve gyűlölettel tekintett a gyerekekre, amire csak ráadás volt az Ön szorgalma, kitartása.
Persze azt állítani, hogy ez a norma és teljesen általános a nevelőszülők között, szerintem, felesleges – lásd pl. az igen sikeres falusi nevelőszülői hálózatot (amit még a Népszabadság is PR-cikkel illetett), ahol a gyerekek bizony normális környezetben, normális nevelőszülőkkel élnek.

***********

Friss hír: Orkok a vonaton

Fél órája történt (édesapám telefonon hívott a vonatból):

Helyszín Alsómihályi (Felvidék) a Tiszacsernyőből – Kassára tartó személyvonat. Az orkok jegyét ellenőrizte a kalauz (hölgy volt a kalauz), mire azok megverték és kidobták a vonatból, mert természetsen nem volt jegyük. Négyen voltak. Máskor ezen a vonaton szoktak lenni vasúti csendőrök, most azonban nem voltak. Talán ezért merték ezt tenni az orkok. Szerencsére a kalauz hölgy megúszta néhány horszoslással.

Micsoda szemtelen egy kalauz, hogy még jegyet is mert kérni az elnyomott, kireksztett kissebbségiektől!

Az eset ZSSK a.s. (szlovák vasúti személyszállító vállalat) a 8808-as számú személyvonatán történt 14:30 perckor az alsómihályi (Michalany) állomáson (villamosmotorvonatról lévén szó, az ajtaját nem lehet menet közben kinyitni), amikor a kalauznő le akarta szálltíani a 4 orkot, akik középiskolás korú fiatalok voltak. Az egyikük tettlegességhez folyamodott és kilökte az ajtón a kalauznőt mikor az le akarta szállítani. Mivel az állomás a peronok alacsonyak a mellékelt képen is látható), ezért viszonylag nagyott esett. A tettes megpróbált elmenekülni, de az esetet látva a közelben lévő vasúti munkások gyorsan lefogták és a forgalmi irodába kísérték a vasúti csendőrök megérkezésééig. A vonat tíz perc késéssel indult csak tovább.

Bogoly Zoltán

Királyhelmec




***********

Beszélgessünk egy kicsit az iskolai szegregációról. Idézzük (kissé, a mondanivalót nem érintve, szerkesztett változatban) balacy, botsinkai, kriszta41 és amati - Tornyi Győző iskolai szegregációról írt történeteit arról, hogy a Kádár-rendszer deszegregált oktatása (amely deszegregációt ma a kormányzat, Mohácsi Erzsébettel az élen, tűzzel-vassal, iskolabezárásokkal stb. ki próbál kényszeríteni) mennyire lendítette előre a cigányok szocializációját. Igen, ahogy azt a Népszabadság, ill. az akkor még szélsőliberális Magyar Hírlap (a témában K.O.- képes, azaz balliberális lapokból származó érvekkel magukat felvértezni kívánók számára kötelező linkek ITT alul) is megírta, az iskolai deszegregáció erősen kontraproduktív és senkinek a javát nem szolgálja. Miért hazudtak volna eme fajvédő lapok?! Miért lett volna érdekük?

Tanulmányaim során elég sok cigány iskolatársam volt. Összességében legalább 15-20. Minden évfolyamon 2-3-4. Tehát nem szegregáltak, hiszen együtt jártunk!! Mi a francért cserélődtek???? Miért volt egy! azaz egy ember közöttük, aki végig bírta az osztállyal? A többi? Ki szegregálta őket? Ugyanazt a minőséget kapták mint bárki az osztályban. Ugyanannyi pofont kaptak mint bárki aki megérdemelte. Ugyanúgy lebaszta a tanár amikor le kellett, és ugyanúgy dícsérte, amikor érdemes volt rá. Mi a francért hiszed, hogy mi a holdon éltünk? A saját volt osztálytársaim közül tán 3 vagy négy lett valami - tehát minimum szakmunkás, egy lett középszintet végzett.

A 15-20-ból 3! És összesen 1 aki középfokot végzett. A többivel csak a baj, probléma volt. Pedig akkor még a tanár odacsapott, ha kellett. De csak két renitens az osztályban még a nem kezdő tanerőt is meg tudta ríkatni! Úgy szétdúrták az órát, hogy az fantasztikus. És akkoriban még olyan is előfordult, hogy az illető kölyköt az osztálytársak kapták el de rendesen, és utána legalább megjuhászodott. Tanulni viszont utána sem volt hajlandó!

***********

A saját cigány osztálytársaimból börtöntöltelék lett, pedig együtt jártunk óvodába és ált. iskolába, ugyanazokat a tanárokat hallgattuk! Szerinted ez hogy lehet?! NEM VOLT SZEGREGÁCIÓ! Mégsem tudtatok egy minimális szintet sem teljesíteni!

S hogy mire kaptatok esélyt ezzel?

Ugyanarra, amire én vagy más százezer gyerek a hetvenes-nyolcvanas években: a tanulásra. Mi éltünk vele, ti nem. Pedig akkor volt munka és a cigány segédmunkás gyereke ugyanúgy és ugyanabba az óvodába-iskolába járt, mint a többi gyerek.

***********

Ahol én tanultam ott nem volt cigány osztály, sem a környéken, nem volt osztályon belül sem olyan, hogy a cigánynak csökkentett tananyagot adtak volna le vagy külön osztályba lettek volna. Sok rosszat el tudnék mondani neked az iskoláról, ahol tanultam és az akkori városvezetésről, de azt nem, hogy a cigányokat szívatták volna, pont ellenkezően, hithű kommunistaként elég nagy hátszelet adtak a cigányoknak, mert hittek abban, hogy be lehet őket illeszteni a szocialista társadalomba.

Amúgy nem kell elhinni, a tényen nem változtat, ha neked
[Czirok "LIFE" Péternek] fontos, hogy elhidd azt, hogy akkor és itt azért nem jutott a nemzeted elöbbre, akkor nem az én feladatom ebben megakadályozni. Én csak azt tudom, ami itt és akkor volt és azt is, hogy mi lett azokból akikkel együtt gyerekeskedtem. Ennyi és ezen semmi nem fog tudni változtatni.
***********

A 62-es születésű borsodból származó kolléganőm mesélte hogy gyerekkorában rengetegszer volt tetves cigány osztálytársainak köszönhetően. Akkor mégsem volt mindig mindenhol szegregáció. Viszont ezek az egykori osztálytársak semmivel se lettek különbek mint akik esetleg tényleg elkülönitve tanultak. Ugyanúgy segélyből és lopásból élnek.

***********

Azokban az időkben amikor én végeztem nem volt errefele szegregált iskola vagy osztály, mert a szocializmusban területi beíratás volt.

A falvakban szintén nem igazán lehetett szegregálni, mert nagy falunak kellett lenni, hogy két osztályt is inditsanak...

A körzetesítés meg még ennél jobban összemosta az embereket, mert ott sem volt más választás, mert oda mentél iskolába, ahova tartoztál.

Akkor elvileg itt sok cigány értelmiséginek kellett volna lenni...


***********

Végül, szintén a zsIndex cigánytopicból Jeladót idézzük, más témában:

FELHÁBORITÓ !!!!!
1 /Tegnap hallottam, a hírforrásért jótállok/abszolút hiteles/ :
A héten Tiszaladányban a kocsmáros iszogatot egy kb 45 éves ismerősével. A kocsmában volt vagy 5 csobaji cigány . A két magyar szándékosan és rosszat sejtve feléjük sem nézett, és nem beszélt róluk. Egyszer ujabb cigók érkezvén földig verték a magyarokat minden előzmény nélkül.A 45 éves férfi öszepisilte magát gondolom halálfélelmében, biztos Szögi Lajos emléke villant az eszébe.2 rendőr orvoshoz vitte a nagyon összevert magyarokat, arra a kérdésre miért nem a cigók után indultak, azt válaszolták : mi csak ketten vagyunk....................
Félelmetes! Mi lessz még itt

2./ Hirforrás ugyanaz.
A héten vásárolt a tokaji Penny-ben. Közben 3-4 cigány téblábolt bennt. Pénztárnál nézi, már kinnt vannak. Pénztáros fiatalember :
Ezek vertek meg engem. Itt a véraláfutás a szemem alatt.
Hogyhogy megverték ?
Mert feljelentettem őket lopásért.

Azóta az elkjövetők egész nap a Pennyben lődőregnek ,jönnek mennek, nem csinálnak semmit, csak igy terrorizálják a fiut, leszoktatják arról hogy rendőrt hivjon.(és minket is leszoktatnak erről csak idő kérdése)
A rendőrség tehetetlen, a fiu biztos többet nem jelenti fel őket ha kilopják a szemét akkor sem. A cigók meg Tarcalon 1000 ft ért árulják a lopott üveges pálinkát.
Gondoljon bele mindenki: Igy dolgozni a pénztárban, hogy állandóan a hátad mögé nézel, stresszben élsz, nehogy tévedj, hát nem öröm boltosnak lenni.
MI lesz még itt ??
Meddig kell ezt tűrni ???