A legtöbb mai levél természetesen a Nagycsécsen történtekkel kapcsolatban érkezett.

1. olvasó:
Náci gyilkosok Magyarországon?
 
Üdv Kuruc!
Mikor olvastam a nagycsécsi gyilkosságról egyből arra gondoltam, amire ti is! Uzsorások gyilkoltak.
Azóta olvastam már olyan dolgokat és hallottam olyan dolgokat, mint például "ők nem tartoztak senkinek" vagy "kukások voltak". Ez arra enged következtetni, hogy "szerencsétlen" cigányemberek nem tartoztak soha senkinek, guberálásból éltek és csak náci támadás lehet. Viszont ezt ki hiszi el? Sajnos lehet akiknek csak a földi adók, m1, rtl, tv2 jön be azok igen. De mi azért belelátunk és tudjuk, hogy ez abszurdum.
 
horváth aladár (szándékos kisbetű) elmondta, hogy nem zárható ki, hogy a Magyar Gárdánál is szélsőségesebb újnáci csoportok támadnak cigányokra.
Erről két véleményem van. Az egyik, hogy a Magyar Gárda mitől szélsőséges? (Kuruc.info: semmitől. Hadd emlékeztessük arra a Kedves Olvasókat, hogy 1.) Európában sokkal durvábban üldözik a cigányokat, mint nálunk. Lásd pl. a legeslegújabb spanyolországi fejleményeket. 2.) Papp László Tamás cikkét sem szabad nem említeni – bár szélsőliberális, igen korrekten elismeri, hogy a Gárdát egy jogállamban nem lehet(ne) betiltani, hiszen semmit sem követett el, és Vona igencsak vigyáz is arra, hogy a jövőben se cselekedjen semmi törvényelleneset.)
A másik pedig, hogy szívemből szólna horváth aladár (szándékos kisbetű) mert akkor biztonságban érezném magam és tudnám, hogy ébred a magyar. Mert egy "újnácinak" nevezett csoportra van szükség most Magyarországon, ahhoz, hogy a magyar emberek ne féljenek ezektől a férgektől, mert mi vagyunk itthon ők meg örüljenek, hogy eltartjuk, de hamarosan befog telni minden magyarnál a pohár ... (Kuruc.info: tagmondat kicenzúrázva. Megkérnénk minden cigányügyben író olvasónkat, hogy tartózkodjon a fenyegetőzéstől. A portál jövője, sorsa múlhat az ilyeneken. Elmúltak azok az idők, hogy bármit leírhattunk. Ha most bármilyen kiirtós, fenyegetős stb. szöveget lehozunk, az könnyen portálunk lekapcsolásához vezethet, mert nagyítóval vizsgálja az NBH a cikkeinket, ilyeneket keresve. Nem mellesleg ezért vagyunk sokak szerint "puhányok" és "ezért változtunk meg" az augusztusi  visszakapcsolás óta)!

szűcs
**************
2. olvasó: Sziasztok!

A Klubrádió mai Megbeszéljük c. műsorában mindannyiunk "kedvence" Mohácsi Viktória szónokolt a nagycsécsei történtekről.
Természetesen megint a fantom gárdistákról beszélt, akiket a bozótosban láttak menekülni fekete ruhában és csuklyában. Azt viszont biztosan tudja, hogy nem uzsorások, vagy más bűnelkövetők lennének az ügy háttérében.

A hangfelvétel itt található: http://www.klubradio.hu/index.php?id=33

1. rész (15.59.02)
2. rész (16.29.02)

23:18-nál kezdődik az interjú vikivel és az fönt említett állítása az első rész végén valamint a második rész elején hallható.

Szebb jövőt!

egy olvasótok
**************

3. olvasó: T. Kurucinfo !
T. Szerkesztő !
 
A térképek és szótárak helyesen tartalmazzák a Nagycsécs helységnevet.
Akkor miért nem nézik meg és honnan veszik ezt a hülyeséget ? (Kuruc.info: Köszönjük az infót. Eszünkbe se jutott volna, hogy kivétel nélkül az összes médium rosszul írja a település nevét; ezért is vettük át azt ellenőrizetlenül.)
 
Ugyanezt tapasztaltam (anno) Kesznyéten estében is, amely a sajtó egy részében Kesznyéte –ként terjedt.
 
Van hasonló hangzású borsodi falunév is – elhíresült – Csenyéte, de az egy más eset.
 
Üdvözlettel:
XY (Kuruc.info: megint megkérjük olvasóinkat, írják meg, az aláírt (!) levelekben a név lehozható-e. Ha nem kapunk erre explicit kérést, akkor XY-ozunk.)

**************
4. olvasó: Tisztelt Magyar Állampolgárok!

Az utóbbi években elszaporodtak a budapesti aluljárókban, nagyobb tömegközlekedési csomópontok területén az illegális árusok, akik kivétel nélkül a kisebbség ingyenélő táborához tartoznak.

Hosszas utánajárás után sikerült kideríteni, hogy az ilyen tevékenységet egyetlen ingyenes telefonhívással bárki bejelentheti az intézkedésre illetékes hatóságnál. A bejelentést 1 perc alatt meg lehet tenni az alábbi két számon: 06-80-220-220, 06-80-330-330

A rendőrséget nem érdemes ilyen esetben (sem) értesíteni, mert egyrészt több óra múlva érkeznek a bejelentés helyszínére, ha egyáltalán történik intézkedés, másrészt az "intézkedésük" eddig egyetlen alkalommal sem vezetett eredményre.

A Fővárosi Közterület-felügyelet Vészhelyzeti Információs Központja (VIK) két zöld számán várja az illegális árusokkal kapcsolatos bejelentéseket a nap 24 órájában.

Az elmúlt hetekben több alkalommal tettem bejelentést illegális árusokkal kapcsolatosan. Tudni kell, hogy hiába jelentik fel ezeket az embereket az intézkedő szervek, mert ezek mintha nem értenék a magyar nyelvet, holnap ugyanabban az időben, ugyanazon a helyen, vagy 2 méterrel távolabb elkövetik ismét a szabálysértést.

Most még(!) a hatóságokon a sor, hogy jogszabályok alkalmazásával szorítsa ki köztereinkről, aluljáróinkból, villamos megállóinkból az illegális árusokat. Kíváncsian figyeljük az intézkedéseket és azok eredményét.

Bízunk benne, hogy a hatóságok végzik a dolgukat és felszámolják ezen tevékenységeket.

Amennyiben ez nem vezet eredményre, rákényszerülünk a villámtüntetések szervezésére, ami esetlegesen tovább konfliktusokat, felesleges rendőrségi költségeket (biztosítás) eredményezhet.

Tisztelettel,

XY (Kuruc.info: név lehozhatósága: lásd a fenti kérésünket)

**************

5. olvasó: Tisztelt Kurucok!

Tegnap jelent meg nálatok ITT egy olvasói levél, amiben a kedves Olvtárs leírta, hogy szerinte szükség lenne egy olyan internetes oldalra ahol mindenki elmondhatja a cigánybűnözéssel kapcsolatok saját történetét. Kiváló ötlet! Nosza, azon melegében összebarkácsoltam egyet, mert szerintem is szükség van arra, hogy a mainstream media által elhallgatott, letagadott cigánybűnözésről beszéljünk! Mivel pénzem kb 0, és az egyetem mellett dolgozgatnom is kell, ezért időm se sok, így a dolog kicsit fapados, kicsit savanyú és sárga. De a miénk. Ahogy időm engedi csiszolgatom. Ha megjelentetnétek az oldalon, megköszönném. (Kuruc.info: tessék.) Az elérhetősége: noromaland.co.cc iletve amint a DNS hajlandó frissülni: ciganybunozes.co.cc. Ha alakul az ösztöndíj helyzet akkor talán értelmesebb címre költöztetem.

Amennyiben hozzájárultok, a kuruc.info-n megjelenő cigánybűnöző cikkeket átvenném, forrás és linkmegjelelöléssel. (Kuruc.info: csak nyugodtan – minél többen tükrözik a cikkeket, annál jobb.)

Köszönettel:
Péter, Budapest