Szomorú fejezetet nyitott Európa számára is
A következő 10 évben nem valószínű, hogy cigány kormányfője lesz Magyarországnak, de hát Amerikának is 60-70 év kellett - vélekednek és reménykednek cigány politikusok. Kolompár bízik benne, hogy hamarosan cigány elnök védőszárnyai alatt vívhatják majd bátor antifasiszta harcukat a becsületes, dolgos romák.
A magyarországi cigány politikusok pártállástól függetlenül a "demokrácia megtestesülését" látják Barack Obama elnökké választásában. (Mint ismeretes, a ballib és zsidó, valamint cigány körök akkor látják a demokrácia megtestesülését, amikor az ő körük kerül hatalomra.) A cigányvezérek azt nyilatkozták, hogy az amerikai eredmény üzenet Európának és üzenet a magyar kormánynak, s igazuk is van: nagyon gyorsan le kell vonni a következtetéseket, ha magyar kormánya lesz az országnak.
A "szélsőjobbal" ütközni kívánó Farkas Flórián, a Lungro Drom elnöke úgy vélte, Obama megválasztása átgondolásra készteti Európát is, hiszen az Európai Unión belül van egy 15 milliós lélekszámú cigányság, az Európai Uniónak pedig nincs a cigányságra vonatkozó elképzelése, az integrációt elősegítő politikája (pedig a romák égnek a vágytól, hogy dolgozhassanak - a szerk.).
Amerikának 60-70 év kellett ahhoz, hogy eljusson idáig - mondta Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, aki bízik abban, hogy Magyarországnak sem kell több idő. (!!)
A cigó politikusok abban is egyetértenek, hogy Magyarországnak "a következő 10 évben nem lesz roma miniszterelnöke."
(MR nyomán)
Frissítés: Arppi S. szakkommentárja:

1.)    Obama anyja fehér, értelmiségi (feltételezem, mert ugye az egyetemen ismerte meg az id. Obamát). A nevelésében a fekete apja és családja egyáltalán nem vett részt. Gondolják a Kedves Olvasók, ugyaneddig eljutott volna, ha történetesen a (fehér) anyukája hal meg autóbalesetben, és az apja - és családja - neveli fel – azaz nem fehér, hanem valószínűleg fekete szocializációt kap? Bár nem kizárható, kicsi az esélye. Ahogy nálunk is mikroszkópikus annak az esélye, hogy valaki cigány szocializációt kap (azaz: nem járatják iskolába, bűnözésre, élősködésre nevelik stb.), és mégis atomtudós lesz. És, ugyebár, nem a származás a legdöntőbb, hanem a szocializáció. (Bár, ha már a génállomány is teljesen elfuserált – mint a cigányok nagy többségénél –, azon még a normális, európai szocializáció sem segíthet. Lásd ezügyben a Tornyi Győző-féle anyagokat.)

2.)    Innentől kezdve nem lehet sipákolni, hogy "jáj, úgyse érdemes még keresni se a munkát, mer' majd úgyis váláki mást fognak feevenni, mer' mink cigányok vagyunk". Hogy miért? Azért, mert a négereket se szereti mindenki Amerikában, sőt. De ő nem nyivákolt, hanem nekifeküdt a tanulásnak meg a munkának keményen, és most ő lesz az USA elnöke.

Ha a hazai cigányság csak ezredannyi energiát és igyekezetet ölne bele a feltörekvésbe, mint Obama, akkor ők lennének hazánk talán legnépszerűbb populációja. Ehhez képest mi a helyzet? Haladás semmi, az összes gőz a sípra kötve. Vinnyogni, segílykéért kuncsorogni, fasisztázni tudnak; dolgozni, tanulni nem. Tessék példát venni Obamáról, cigányok!

3.)    Ezek szerint a ballibek azt állítják, hogy még nem volt cigány/roma miniszterelnökünk. Érdekes, pont az ő a lapjaikban is előszeretettel nyomatott suttogó propagandájuknak volt a legfőbb Orbán-ellenes “érve” az, hogy VIK-TOR cigány származású. Most akkor mégsem roma Orbán? Ki érti ezt…