"Minden cigány bűnöző": plakátokon hirdetik majd az ellenkezőjét (Kuruc.info: ezt nem kell hirdetni, valóban minden normális, egy adott IQ-szintnél magasabbal bíró ember tudja, hogy nem minden cigány bűnöző, "csak" a kb. 90%-uk...)

MTI 2008-11-10 14:16

Kampány indul a "cigánybűnözéshez" kapcsolódó sztereotípiák ellen.

A többségi társadalom "cigánybűnözéshez" kapcsolódó sztereotípiáinak csökkentése és a rendvédelmi szervek állományának roma fiatalokkal történő növelése céljából roma rendvédelmi kampányt indít Magyarországon az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület (ERRBKE) - jelentették be a kezdeményezés elindítói és támogatói hétfőn, budapesti sajtótájékoztatón.

"Minden cigány bűnöző"; ez a legdominánsabb előítélet, amely a romákat sújtja Magyarországon és egész Európában - mondta Greg Dorey brit nagykövet. (Kuruc.info: azért a kivétel nélkül minden euópai országra jellemző kb. 50%-os cigány-börtönviseltségi aránynál már nem kéne "sztereotípiákról" és "előitéletről", hanem, bizony, tapasztalatokról és utóítéletekről beszélni (ugye, emlékszünk még a Political Capital mindezt remekül bizonyító tanulmányára?). Ráadásul a brit nagykövet honnan szerzi az infóit? Inkább támogasson minket abban, hogy itt is ki lehessen rakni a deviáns gyerekeket az iskolából, mint odahaza náluk. Nekik miért szabad az, ami nekünk nem?)

Hozzátette: bízunk benne, hogy a kampány révén sikerül megváltoztatni azt a romákkal kapcsolatos misztifikált képet az emberek fejében, amely automatikusan összeköti a származást a bűnözői életmóddal. Mint mondta, a rendvédelmi hivatás kiváló kitörési és megélhetési lehetőséget biztosíthat a roma fiataloknak is. (Kuruc.info: Könyörgöm, rendőrhiány van Mo.-on: tojnak azok arra, hogy cigány-e a jelentkező vagy sem. Már most is vesznek fel olyat, akit nem kéne. Amelyik cigány meg önként nem tud felvételt nyerni a rendőrséghez, az jobb, ha nem is lesz rendőr.)

April H. Foley, az Amerikai Egyesült Államok nagykövete kijelentette: a kampány reményt ad arra, hogy elkezdődhet a tolerancia és a nyitottság időszaka. (Kuruc.info: Azt kéne megtalálni, aki a hülyeségeket a szájába adja. Valamelyik deviáns fajvédő. A brit és a volt amerikai nagykövet abban a hitben él, hogy Mo.-on tényleg komolyan számít az pl. munkakeresésnél, hogy cigány vagy-e vagy sem. Érdekes, hogy például EZT a minden cigányügyben megnyilatkozónak kötelezően ismerendő és hivatkozandó hivatalos statisztikát valahogy nem nyomták az orra alá. Vajon miért?!)
A romákkal szemben tett radikális kijelentésekre, és a nagycsécsi kettős gyilkosságra utalva a nagykövet azt mondta: "most talán jobban, mint bármikor, reagálnunk kell a gyűlölet ezen megnyilvánulásaira, és fel kell szólalnunk az intolerancia ellen". (Kuruc.info: És nem szakadt rá a plafon... elkezdődhet a tolerancia időszaka, any**d. A tolerancia időszaka már rég elkezdődött, - csak, hogy messzebb ne menjek - a rendszerváltás óta tolerálva van a deviáns cigányok viselkedése, a tolerancia útja meg [fehér] halottakkal van kikövezve... a nagycsécsi kettős gyilkosságról, amelyről még maga Drazsé is kijelentette, hogy uzsorások, azaz cigányok követték el, meg ne is beszéljünk. Ez a balf@sz is úgy beszél, mintha magyar gyilkolt volna kokerót.)

Lévai Katalin európai parlamenti képviselő (Kuruc.info: ismert fajvédő) közölte: félő, hogy a gazdasági válság társadalmi és morális válsággá szélesedik. Ezt kell megakadályoznunk minden erőnkkel.

Lévai Katalin azt mondta: a történelmi példákból látszik, hogy amikor az emberek egzisztenciális bizonytalanságba kerülnek, akkor nagyon gyakran bűnbakot keresnek. "Nagyon könnyű a bűnbakot megtalálni a romákban, nagyon könnyű őket hibáztatni azért, hogy nincsenek munkahelyek, azért, hogy bűnözés van".

Közölte: szeretné a magyarországi demokratikus chartát és az európai chartát, mint a kezdeményezések alapítója, a kampány "szolgálatába állítani".

Turi András, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára azt mondta, nem tudják kijelenteni, hogy az elmúlt időszakban etnikai típusú konfliktusok történtek Magyarországon, de - mint hozzátette - "minden jel erre mutat".

Szólt arról, 104 olyan település van, ahol élesedett a romák és nem romák közötti konfliktus. A tárca a helyzet megoldása érdekében programot dolgozott ki, amelynek részeként a "konfliktusokkal terhelt területekről" száz - roma és nem roma - lakóval a rendőrség három évre szerződést köt.

A minisztérium megpróbálja őket bevezetni a rendőrség életviszonyaiba, megfelelő képzés után a helyi rendőrségi épületeket őrzik majd fegyveres biztonsági őrként, és továbbképzést is biztosítanak számukra. Cél, hogy a hátrányos területeken lakók egy jó része megismerje a rendőri hivatás lehetőséget - mondta Turi András. (Kuruc.info: Rendőrségi épületek őrzésére fegyveres biztonsági őrök? Ez valami vicc? Nem tudják a rendőrök ezt maguk megoldani?)

Makula György, az ERRBKE főtitkára elmondta, a kampány részeként november 16-án húsz óriásplakátot helyeznek el a budapesti metróállomásokon, hirdetéseket tesznek közzé az interneten, valamint tájékoztató plakátokat, füzeteket juttatnak el a rendvédelmi szervekhez. (Kuruc.info: Mennyibe is fáj ez nekünk, adófizetőknek? Megint tolerancia-kampányt folytatnak milliárdokért, ahelyett, hogy abból a pénzből pl. a falvak rendőrségét fejlesztenék?!)

Az egy hónapig tartó kampány célcsoportjai a többségi társadalom, a rendvédelmi állomány és a roma fiatalok - jegyezte meg. A kampányt a felszólalók által képviselt szervezetek mellett a Nyílt Társadalom Intézet támogatja.

Kuruc.info: igencsak érdekesen alakulnak a dolgok ezen a téren.

Én azt jósolom, hogy ez a pofátlan rasszistázás, nácizás, adófizetők zsebéből finanszírozott toleranciakampány csak fokozódni fog, mert a nyugati demokráciákban egyre jobban be fognak szigorítani a deviáns bűnöző rétegnek (ami jó része nemzetiségi jelleghez köthető lesz – arabok, négerek, cigányok stb.), és ezt leplezendő kell keresni egy olyan országot, amire szépen rá lehet mondogatni az, hogy rasszer, cigányokat üldözi stb., és jól el lehet ítélni, jó hangosan. Hogy még véletlenül se tűnjön fel senkinek, hogy otthon ezek a nagy jogvédők simán rendet tesznek, persze törvényesen. Ne feledjük el, hogy mi történt Olaszországban vagy épp a minap Spanyolországban. Zengett-e attól a világsajtó, hogy az őslakos fehérek elüldöztek 70-80 bűnözőcigányt a településükről? Nem, dehogy. Ha ez nálunk történne, zengene? Naná!
Frissítés: Plusz kérdések: Ha meg April H. Foley már nagyon akar mondani valamit, akkor tájékoztasson bennünket a következőkről:
1. Mi történik azzal az USA-ban, aki rendőrre támad?
2. Mit csinál az USA-ban a farmer, ha a földjén hivatlanok takarítják be a termést?
3. Mi történik az USA-ban azzal a családdal, akik a segélyt a kocsmában költik el?
4. Az USA-ban mennyi ideig és mennyi segélyt kap az a család, amelynek gyermekei nem járnak iskolába, ahol a szülök nem tudnak emberhez méltó élet- és lakáskörülményeket teremteni ?
5. Milyen eljárásban részesülnek azok, akik rendszeresen hír-és távközlési, árvízvédelmi és vasúti rendszereket rongálnak meg?
6. Hány százalékot ér(ne) el a választásokon egy olyan párt az USA-ban, amelyik "megélhetési bűnözésről" hazudik(na), és ugyanazt csinálja(ná), mint nálunk az SZDSZ?