Nem épp új az alábbi cikk, de érdemes idézni. Csenyétéről van benne szó, az ország legszegényebb településéről, ami, nem mellesleg, teljesen cigány. Mi is több cikkünkben foglalkoztunk vele; lásd pl. EZT. Lássuk, hogy dolgos romáink melyik pártra szavaznak. A Reakció cikke (eredeti ITT; a hozzászólásokat érdemes elolvasni) következik.

Nyakó István hívei

Csenyétéről, az ország legszegényebb (pontosabban legkisebb vásárlóerejű) falujáról szóló bejegyzésünk kapcsán hívta fel figyelmünket ergé kolléga a falu 2006-os választási eredményeire. Az országgyűlési választások első fordulójában a településen 221-en voltak voksolásra jogosultak. Közülük a valasztas.hu adatai szerint 154-en szavaztak, 153-an érvényesen. Az egyéni jelöltek közül 152-en Nyakó Istvánt támogatták, dr. Ódor Ferenc egy szavazatot kapott. A listás eredmény ugyanígy oszlott meg a két politikust jelölő pártok között, MSZP-Fidesz 152:1.

 Nyakó István éppen mostanában értekezett Nagyváradon a roma szavazatok jelentőségéről: „Minden szavazat számít. Az meg, hogy hogyan szerezzük meg, soha ne derüljön ki.”

 Hogy hogyan nyerte el Nyakó István és a Magyar Szocialista Párt a romák lakta faluban 153-ból választóból 152 bizalmát, az vélhetően soha nem derül ki.