Frissítés (febr. 1. 22.02): 1.) a HEOL lényegesen bővebb cikket (ITT van; vannak olvasói hozzászólások is: egy jobb: “A kisebbségi képviselő után nem lehetne a T?ZOLTÓK beszámolóját is megtudni?”) jelentetett meg; lásd a Függeléket. Kiderül belőle, a cigányok azt állítják, nem ők kezdték a verekedést. Persze, nagyon is életszerű, hogy egy fehér fog először ütni. Nem hülyék a tűzoltók sem, nagyon jól tudják, hogy egy cigány-magyar csetepatéban, rendőrségi-bírósági szinten, a fehér fogja a rövidebbet húzni mind a “rászístá” vád, mind a cigány (fiktív) “tanúk” száma miatt. Lásd pátkai polgárőrök, ill. szigetvári / barcsi pofozkodók témáját, ugyebár.

2.) A helyi kapcsolatokkal bíró reimre a következőt írta (forrás): “A helyi kisebbségi önkormányzat vezetője olyan folyékonyan hazudik, mintha könyvből olvasná. A valóság az, amit a tűzoltók mondtak, vagyis autófeltörésre gyanakodtak, elhajtották onnan a cigányokat, akik visszajöttek vagy ötvenen.”
3.) Romáink nemcsak a HEOL-nak nyilatkoztak, hanem az interneten is írkáltak. Idézzük őket (eredeti ITT; feltétlen olvassuk el a többi hozzászólást is!):

“sziasztok!!én is azok közt voltam akik verekedtek!!!de most kivételesen tényleg nem a cigányok kezdték a verekedést!!! én és 4 haverom kint ültünk a müv ház elött(14-16 évesek) erre már azzal áltak elö hogy mi lopni akarunk meg ienek mondtuk hogy mi nem akarunk lopni csak nézelödünk!!erre egy kapucnis férfi kiszaladt és leütötte a haveromat és még rámentek 2en csak hogy egyenlö legyen a küzdelem de elmondom mégegyszer nem kisgyerekek voltak hanem 30-35 éves férfiak akik 100-120kg között voltak erre leszedtük a férfit a haveromrol és még rám is jöttek 3an bevittek egy ien bokros részhez és össze vissza vertek!!!szolhattunk volna a szüleinknek de nem szoltunk mert NEM akartunk verekedést!!!!!de valaki látta hogy vernek minket és haza szaladt szolni de mi nem engedtük szüleinket oda csak akkor mikor már a rendörök is ott voltak!!!ENNYI VOLT
01/02 18:40:02”

Figyeljük meg a dőlttel kiemelt mondatot: "de most kivételesen tényleg nem a cigányok kezdték a verekedést". Ez mindent elárul. Szép kis beismerése annak, hogy kik szoktak “kezdeményezni”, először támadni, ugye?

4.) Apropó, ha már arról esett szó, miket írkálnak szegínüldözöttromákok, álljék itt egy másik idézet, szintén a fenti (lásd 3. pont) fórumból (dőlt kiemelés tőlünk):

“A kurva anyátokat geci magyarok!
PISTA-TE hogy lehetsz ilyen tudatlan köcsög hogy arányokat számolsz amikor a cigányok 600.000-en vannak a paraszt gecik meg 10.000.000.-an !És honnan tudod hogy Boldogon pontosan mi történt??
Úgy állítjátok elő hogy szegény tűzoltól...És ha ők kezték akkor má nem nagy a buzi szád te köcsög mi?
VEREGESSEM ABBA A KÖCSÖG PARASZT SZAGÚ ZSÍROS NYAKÚ ANYÁTOKBA!TEHETSÉGTELLEN BUZI NÉPSÉG!
HOGY PUSZTULNÁTOK EL!


Kell ehhez további kommentár?!

Eredetileg írtuk (01. 31. 21:34): Félszáz tűzoltó és legalább ennyi helyi roma szólalkozott össze szombaton este a Heves megyei Boldogon, az összetűzésben nyolcan megsérültek - mondta Meggyesfalvi Tamás, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A félszáz tűzoltó egyik társuk nyugdíjba vonulását ünnepelte a helyi közösségi házban, amikor a roma csoport megjelent az épületnél. A romák is be szerettek volna menni a kultúrházba, az ünneplők azonban arra hivatkoztak, hogy zártkörű a rendezvény.

A szóváltás után verekedés tört ki néhány ember között. Nyolc sérültet kórházba kellett szállítani - mondta a sajtóügyeletes.
(zoom)
Kuruc.info: Mi a lósz@rt keresnek egy nyugdíjasbúcsúztatón? Fogalmuk sincs, mi az, mert ők soha nem dolgoznak, így ilyen bulijuk sem lesz. Bár tartanak ők minden hónapban segélyosztás után.
..
Függelék: a HEOL cikke: A tűzoltók egyik társuk nyugdíjazását ünnepelték a helyi közösségi házban. Az intézmény előtt megjelent egy kisebb roma csoport, és be akartak menni a buliba. A tűzoltók nem engedték be őket, mondván: zártkörű a rendezvény. A romák közül ezután még többen érkeztek a helyszínre, majd a kialakuló szóváltás után verekedés tört ki. Nyolc embert kórházba kellett szállítani. A tömegverekedésben egy tűzoltó súlyosan, kettő könnyebben sérült, míg a másik oldalon öt könnyű sérült van - tudtuk meg Meggyesfalvi Tamás r. alezredestől, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől. Az ügyben a Hatvani Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság miatt indított eljárást.

A sajnálatos eset kapcsán megkerestük Magyar Attila pv. alezredest, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivőjét is. Az alezredes elmondta, hogy nem megyénk tűzoltói váltak a verekedés áldozatává, ugyanis tegnap este Gödöllő Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságának tagjai tartottak rendezvényt Boldogon.

Más helyszíni beszámolók szerint a romák nem akartak bemenni a rendezvényre, ahol az egyik Boldogon élő, ám Gödöllőn szolgálatot teljesítő lánglovag nyugdíjazását ünnepelték. Az eseményről pár tűzoltó kiment dohányozni a közösségi ház elé, ekkor tűnt fel nekik, néhány, az autók körül ólálkodó alak, akiket távozásra szólítottak fel. El is mentek, később azonban többedmagukkal tértek vissza, innentől kezdve pedig már ismertek a történtek.

Az eseményeknek szemtanúja volt a helyi kisebbségi önkormányzat vezetője is. Puporkáné Kadét Mária szerint szó sem volt arról, hogy a romák be akartak volna menni a rendezvényre. Mint mondta, négy, 13 és 15 év közötti cigány fiatal gyűlt össze a kultúrház előtt, itt szoktak ugyanis találkozni.
- A kultúrházból kijövő tűzoltók - akik közül egy sem helyi volt - kötekedni kezdtek a gyerekekkel, majd súlyosan bántalmazták is őket. Az egyik gyerek elszaladt az édesanyjáért, akit később szintén bántottak - emlékezett vissza a kisebbségi vezető.
Ekkor értesítették a rendőrséget, akik nagy erővel vonultak ki a helyszínre. Mint Puporkáné elmondta, nem tömegverekedésről volt szó, csupán a szirénázó autók hangjára gyűltek össze az emberek. A rendőrök rendet teremtettek, a kedélyeket sikerült megnyugtatni, a sérülteket orvoshoz vitték. Puporkáné egy dolgot azonban nem ért: kérték, hogy a megvert gyerekek bemehessenek a kultúrházba, hogy megmutathassák, ki bántotta őket, erre azonban nem került sor.

A Boldogon történtekkel kapcsolatban - mivel még folyamatban lévő ügyről van szó - a rendőrségen a nyomozás lezárultát követően ígértek tájékoztatást.