Csak remélhetjük, hogy ha végérvényesen visszalendül az inga, balliberálisainkat (Mohácsi Viktória, Hell István és a több,  a Nyugatnak is súgó, az ottani sajtótermékekben hazánkat lejárató “értelmiségi”) hazaárulással fogják bíróság elé állítani. Nem kétséges, hogy az alábbiak is az ő “súgásuk” alapján íródtak. Régóta csinálják ezt: ugye, emlékszünk még Weyer Béla esetére? A jelentés, kommentárunkkal, alább.

Washington: nő a romák elleni erőszak

Több európai országban, köztük Olaszországban és Magyarországon a roma közösség tagjai tavaly célpontjai voltak a társadalmi erőszaknak, amely néhány esetben gyakoribb volt és több halálesettel járt, mint a korábbi években, tartalmazza az amerikai külügyminisztérium szerdán nyilvánosságra hozott emberi jogi jelentése.

A jelentés Európára vonatkozó általános részében ezen az egy ponton szerepelt Magyarország. A romák elleni fokozódó erőszak mellett azt is kiemelték a jelentés készítői: sok országban antiszemita megnyilvánulások voltak, és továbbra is gondot jelentettek az erőszakos antiszemita támadások.

A Magyarországra vonatkozó fejezetben az olvasható: a szélsőségeseknek egyre inkább célpontjai a romák és más sötét bőrű személyek; a romák elleni erőszakos események négy ember halálához és több sérüléshez vezettek. Folytatódott a romákkal szembeni hátrányos megkülönböztetése az oktatás, a lakásviszonyok, a foglalkoztatás és a szociális ellátás terén. Továbbra is probléma a melegekkel szembeni erőszak és durva bánásmód.

Kuruc.info: 1.) Hátrányos megkülönböztetés? Például? Amikor szegín romákok gyakorlatilag mindenben pozitív diszkriminációt élveznek?!
2.) Tessék modani, “a romák elleni erőszakos események négy ember halálához és több sérüléshez vezettek” hogy értendő? Konkrétan hol és mikor gyilkoltak meg “szélsőségesek” nem kevesebb, mint négy romát? Nagycsécsen? Pécsett? Washingtonban ezek szerint már tudják azt, amit a magyar hatóságok még nem (hogy ti. ki gyilkolt)? Hogy is van ez?

Esetleg Fényeslitkére, a kettőből az egyik fehér-gyilkolt-cigányt esetre tetszenek utalni? Arra a Fényeslitkére, amelyről
maga a Megyei Főügyészség nyilatkozta azt, hogy szó sem volt rasszista indítékról? Esetleg Fonyra, ahol egyenesen felmentették az őröket? Biztosan azért, mert rászístákok voltak és amiatt is gyilkoltak... Nos, ez a két haláleset van. Hol van ez a négytől? És, még egyszer megkérdezzük: Washington honnan szedi, hogy Nagycsécsen, ill. Pécsett fehérek gyilkoltak? A rendőrségtől? Hogy lehet, hogy ez utóbbi hivatalosan még nem jelentette be ugyanezt?!

Mint a jelentés megállapítja, a magyar kormány általánosságban tiszteletben tartotta az állampolgárok emberi jogait. Bizonyos problémák azonban továbbra is fennálltak, sőt rosszabbodtak. Ezek közé tartozik, hogy egyes jelentések szerint a rendőrség a gyanúsítottakkal, különösen a romákkal szemben túlzott erőt alkalmazott. Ugyancsak probléma volt az állami tulajdonú média kormánypárti elfogultsága, a szélsőségesek által az etnikai és vallási kisebbségi csoportok ellen folytatott erőszak (Kuruc.info: ez vajon mit jelent? Teszem azt: hol gyilkoltak le, vertek meg stb. “szélsőségesek” cigányt?!) és propaganda, valamint a kormányzati és társadalmi szintű korrupció. Emberi jogi problémát jelentett a nőkkel és a gyerekekkel szembeni társadalmi erőszak, továbbá a nők szexuális zaklatása és az emberkereskedelem.
Kuruc.info: emberkereskedelem? Az kiknek is a fő tevékenysége, tessék mondani? Hiszen még a fajgyűlölettel igazán nem vádolható Népszabadság is elismerte, hogy a rabszolgatartók / emberkereskedők kivétel nélkül mind cigányok.

Az amerikai külügyminisztérium idei jelentése a korábbi évekhez hasonlóan mindemellett megállapította: Magyarország többpártrendszerű parlamenti demokrácia, ahol a 2006 áprilisi parlamenti választások szabadok és tisztességesek voltak. A polgári hatóságok általánosságban hatékony ellenőrzést gyakoroltak a biztonsági erők felett.

A jelentés szerint a kormány általánosságban tiszteletben tartotta a törvény által biztosított szólás- és sajtószabadságot. A független sajtó aktív volt, és sokféle nézetnek adott teret korlátozás nélkül (Kuruc.info: attól függ, mint nevezünk függetlennek… A cigányokról például gyakorlatilag csak mi írtunk tisztességgel és a teljesség igényével, bár a legutóbbi időben a Magyar Nemzet kezdett felzárkózni mellénk. Ez, tessék mondani, a média hány százaléka?), az állami tulajdonú rádió és televízió azonban, amely a médiapiac 18 százalékát fedte le, általában kormánypárti nézőpontot mutatott be.

A jelentés kitért arra, hogy az antiszemita megnyilvánulások tavaly folytatódtak, vandalizmusra is sor került ismételten. Az amerikai külügyi dokumentumban a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségére (Mazsihisz) hivatkozva az szerepel: erősödött az antiszemitizmus 2007-hez képest.

A Mazsihisz külön aggodalmát fejezte ki a Magyar Hírlapban publikált antiszemita cikkek miatt; a szövetség a zsidókkal szembeni megnyilvánulások erősödését azokhoz az antiszemita csoportokhoz kötötte, amelyek kihasználták az ország gazdasági nehézségei miatti széles körű elégedetlenséget.

A jelentés megnevezte a Magyar Demokrata és a Magyar Fórum című hetilapokat is, mint amelyek továbbra is közöltek antiszemita írásokat. Az amerikai külügyi jelentésben az is olvasható, hogy több szélsőséges magyar nyelvű honlap is működött, sok közülük nyíltan antiszemita hangvétellel.

A jelentés arról is írt, hogy a Magyar Gárda "szélsőséges félkatonai csoport" szóbeli támadásokat intézett romák ellen, és megfenyegette őket több felvonulás alkalmával, amelyeken a "közbiztonság hiánya" és a "cigánybűnözés" ellen tiltakozott. A romák válaszul gyakran ellentüntetéseket szerveztek az intoleranciával és a szélsőségességgel szemben. (Kuruc.info: a szokott “félkatonai” hazudozás. Cáfolatunk pl. ITT. Dióhéjban: akkor lenne a Gárda az, ha emberi élet kioltására alkalmas fegyver lenne mindegyiküknél rendszeresítve, ésvagy hivatalosan a magyar kormány / Országgyűlés alá tartozna.)

(zsIndex)